To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, January 15, 2011

Yong Tau Foo


hye sklamat malam sume...pe aktiviti hr ni..besh x? hurmm mesti bes kan..wiyah gak yang x bes..dr pg td duk mengadap keje skolah jer yg x abis2..nk termuntah da rasanya,, haih tp kena telan gak walaupon x sedap...moga pengorbanan hari ni berbaloi utk hari esok,,mudah2an insyaAllah...amin amin

disebabkan seharian duk ngadap assignment jer...so mlm ni nk rest kejap nk berbelog2 since ank buah upload pikcer masa wat makan2 petang kat umah mak wiyah time cuti sekolah hr ni...bila ramai2 ada mcm2 la req nk mkn itu ini kan...so wiyah masakkan yong tau foo!! budak2 kan mmg suka mkn fast food mcm tuh,,, :-D

ok ni la rupa dia..kali ke 2 buat!!

siap cucuk kat lidi lg...comel kan!!

____________________________________________________________________

campur kuah pedas & kuah manis ..tabur ngan bijan & kacang tanah

k ni resipi utk kuah hitam or manis :

1. 1/2 cawan kicap cair
2. 1/4 cawan kicap pekat
3. 2 biji bawang putih ( tumbuk hancur)
3. 1/2 caan gula
4. 1 sudu tepung jagung (bancuhkan dgn air)
5. 5 cawan air

cara masak :

- didihkan semua bahan2 masak sampai pekat

resepi utk kuah pedas :

1. 1/2 cawan sos cili
2. 1/4 cawan sos tomato
3. gula + garam ( sesedap rasa)
4. cawan air
5. 1 sudu tepung jagung ( bancuhkan dgn air)

cara masak :

didihkan semua bahan2 sampai kuah pekat

p/s : boleh hidangkan dengan crab ball, sotong ball, chicken ball, hot dog, telur puyoh, kangkung + sayur2 lain, wantan, crab stick & pa pe jerla yg suka kan..

taburkan dgn bijan + kacang tanah hancur

____________________________________________________________________

ni versi gaul2 jer..xdan nk cucuk kat lidi!! makan berebut mmg besh..hehe

wiyah x makan pon...suka tengok sume happy!! pegang aulia yg ralit tgk org bising2..


k slamat mencuba..nanti kalo ada masa insyaAllah wiyah wat kat umah sewa ni plak yer kawan2....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...