To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, January 27, 2011

Ikan Masak SOS


hye salam pagi minggu semua...hurm per aktiviti hr ni??? n3 pagi ni adalah n3 utk amik mood b4 stat wat assignment yg berlambak2 tak terkira..boleh katakan tiap2 hari ada jer keje yg nk kena submit & present...haih pening2,,harap2 sume ni akan cepat berakhir!

k utk n3 refresh pagi ni...Ikan masak sos! actually n3 ni da lama duk terperuk kat almari blog neh! belek2 post yg lama2 terjumpa la yg neh..eh x publish lg ke yg ni?..hurm nk wat la kejep..kehkeh so terima la yer..mana tau kot leh wat menu lunch hr ni ker...hehehe

***********************************

IKAN MASAK SOS

bahan2:

mesti la ikan kan [ gaul garam & kunyit & goreng sampai garing]
bwg merah + bwg putih + halia cket [ tumbuk/blend ]
sos cili + tomato


cara nak masak :

tumiskan bahan tumbuk/blend td sampai garing
then masukkan SOS CILI [ masak sampai jd mcm buih2 gitu]
then masukkan perasa SESEDAP RASA [xletak pon xpe coz sos da cukup sume rasa kan]
then masukkan tomato...tutup api
curahkan kuah atas ikan..taddaaa SIAP utk MAKAN!!!

*****************************
I
I
I
V

ni la rupanya...

ikan yang digoreng garing..wiyah suka mcm neh coz dia rangup!!
.
.
.
.
then

kuah yg dicurah atas ikan...jadi lacam neh!! [ ikan tu x jd lembik bila curah mcm ni jer]
.
.
.

meh kita zoom cket bg kecur air liur macam kat jalan2 cari makan tuh!! ...terliur tak ???....sure la kan coz perut tgh lapar time2 gini..hehe

dah ready utk makan...jom kita ngap!!!

k bley try nanti...wiyah pon da nk stat wat keje skolah plak..hrp idea dtg mencurah2 huhu


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...