To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, January 10, 2011

Sarjana Kehidupan


sejak2 masuk sem 2 eh..byk nye la beban kerja yang tertanggung rasanya,,br mgu k 2 dah mcm2 assingment nk kena hantar...bkn 1 subjek 5 subjek tuh!!

meh nak senarai betapa byknyer keje:

1. Kualitatif : kena cr 15 jurnal then kena wat summary tiap2 satu..due jumaat 14/01
2. PS kena at literature review..mgu ni kena submit kat en.supervisor
3. group assignmnt multimedia...next week kena submit
4. Buku utk LM subjek micro teaching kena wat gak
5. perancangan event utk acara olah raga & balapan..discuss khamis neh!

xtau nk wat yg mana satu neh...byk sgt!!

dah la kena start wat Projek Sarjana (PS 1) utk memenuhi syarat utk status TAMAT master pendidikan wiyah....b4 cuti semeter penyelaras projek dah bg taklimat pasal PS1 neh,,kena cr tajuk yg kita minat utk wat projek neh..br la sumenyer berjln lancar nanti coz nk dpt kan info dr buku or internet pon...diri kita sendiri pon WAJIB ada info tentang tuh....so dlm masa taklimat tuh wiyah dUh terfikir nak wat pasal apa,,setelah dihitung2 kelebihan diri sendiri dgn ambik kire bbrp faktor yang boleh dipercayai...wiyah pon start la kaji diri sendiri...wat list mcm kat bawah ni hah

I
I
I
I
I
I
V

1. engineering background yang kukuh Teknik 2 thn, diploma 3 tahun & degree 3tahun = 8 tahun !! kalo ada anak dah nk masuk darjah 2 kan..so kira strong la!!

2. sijil safety & health walopon 6bln jer tp wiyah PASS all d 3 papers tau!! drp 21 org student just 6org jer lulus tau..and wiyah tergolong dlm insan2 terpilih tuh!! for ur info dis exam bkn sng nk lulus tau even da ada pengalaman keje bertahun2..but I'm PASS hehehe bangga x...? hehe mestilah..:-D

3. ada experience sbg engineer 3 thn..skang dah retired!!

so duk pikir2 tajuk yg mungkin sesuai then try proposed kat penyelaras...alhamdulillah dpt reply yg mengembirakan..TOPIC PROPOSAL ACCEPTED!!

Proposed topic : Occupational Safety & Health among Engineering Student at Politeknik ( focused on POLISAS)

masa cuti semester try google some info bout dis...& i`ll get d info but just a little bit!! its ok coz en.hubby pon ada gak cr2 info pasal proposal wiyah...bersyukur disitu coz ada TEMAN HIDUP yang boleh berbincang & berkongsi semua perkara...Alhamdulillah

start semester baru...senarai supervisor bg sume student pon keluar la & wiyah dp supervisor yg comel namanya : Tuan Haji Shamsuddin Hussin,,, tanggal 07/01/2011 (kena record nih as a log meeting) 1st time wiyah g jumpa and bincang pe yg patut pasal topic neh..hopefully wiyah dpt buat yang terbaik dlm projek kali ni coz nampak gaya He is very strict hokey!! mula2 masuk dah tanya awak tau sape saya neh? saya ni cerewet , teliti, bla222...wiyah masa tu dah berkaca mata....sabar kan diri jer!!

wiyah plak g tukar topic introduce diri ...lps dia dgr wiyah punya education background dia terus senyap & mcm dah slow cket intonasi suara dia..wiyah terpikir..aku ni salah ckp ker ape? aduyaii mati la aku..coz dia siap sound wiyah..kalo rasa xconfident ngan dia bleh keluar dari bilik dia skarang...alamak!! per nk wat ni...wiyah tunduk jer terkebil2 dpn dia!! may be dia tgk wiyah xberganjak & terpikir wiyah tetap ngan keputusan utk teruskan ngan dia..

lega rasanya bila angkat kepala tengok en.supervisor SENYUM rasa nk gugur jantung ( btol lah senikata lagu senyum xperlu kata apa-apa)...just senyum dah tau maksud tersirat!! Thanks God!!

dia pon start bercerita pasal famili dia & psl tajuk wiyah dia x byk comment..alhamdulillah rasannya dia mcm ok jer kot just nk psiko wiyah jer memula td...tp mmg kecut perut la!!

pape pon hrp sumenye berjalan lancar..InsyaAllah! En.supervisor wat sinopsis psl PS relate ngan kehidupan seharian bg memudahkan pemahaman.. k nanti kita cite psl dialog tu eh...



to be continued...:-D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...