To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, January 27, 2011

Sup Ayam Cendawan Slurrrppp



hye..wat per tu? n3 b4 tdo & sementara tunggu en.hubby iron baju [ hakhak bini pemalas kan] tgh kesejukan ker..wiyah sure mesti byk tempat hujan & angin kuat eh skang neh...tgk berita banyak tempat dah banjir hr ni coz hujan lebat xbenti2..kat area umah wiyah pon sama gak..ujan je sepanjang hari + angin kuat sangat sampaikan tong sampah pon asyik terbalik jer huhu [ wiyah tengok jer dia tergolek..x g angkat pon malas nk kuar haha]...hurm banjir maybe x la kot coz umah wiyah kat atas bukit..insyaallah xde pape jadi la hendaknya..

so utk u ol sume..wiyah nk bg 1 n3 utk musim2 sejuk macam neh...musim2 ujan & sejuk sesuai mkn sup2 utk panaskan badan kan..kehkeh k lets try this resipi utk menghangatkan badan u ol..harap dpt membantu :-D

____________________________________________________________________

Sup Ayam Cendawan Slurrrrp


Bahan2 :

1. ayam + cendawan + carrot + kentang + daun sup + daun bawang [bunga kobis & brokoli pon bley gak]
2. bwg merah + bwg putih [ tumbuk]
3. rempah kasar + sup bunjut + lada hitam/cili padi cket [bg rasa pedas jer]

cara nak masak :

1. tumiskan rempah kasar + bahan yg ditumbuk td
2. then masukkan ayam + air 5 gelas + kentang + sup bunjut [ biar ayam empuk]
3. then masukkan sayur carrot + cendawan & perasakan SESEDAP RASA
4. da siap & boleh hidangkan tabur daun bwg + daun sup

____________________________________________________________________

okeh boleh cuba nanti & wiyah pon nk tidur dah coz dah 2 hr xmelekat kat umah..penat sesangat!! zzzzzzzzz :-)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...