To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, July 7, 2011

Bunga Zuriat ~ Serbuk Bunga Kurma

assalamualaikum..w.b.t

hurm...hari ni cuaca tersangatla mendung macam gerhana matahari jer,,,macam musim tengkujuh sejuk pon ada jugak..berkabus tebal since dr pagi tadi,,mata pun jadi turut mendung & redup la...nak pegang pon pon malas...haih last2 wiyah teringat dengan serbuk kurma yang abg wiyah bagi 3 1 bulan yang lalu,,masih belum terusik ,,,hurm blom di share lagi,,so bila ada masa ni..wiyah try google & complete kan terus...

di sebabkan tak tau apa khasiat & kegunaannya maka ianya masih belom bersentuh...hari ni baru tergerak hati nak google & dapatkan info pasal ni untuk diri sendiri serta kawan2 yang sewaktu dengannya...;-)

sedikit info pasal sejarah & kegunaan bunga kurma ni

Serbuk bunga kurma 100% mirip dengan cairan sperma kaum lelaki ini diambil dari pucuk bunga kurma pilihan di kebun kurma Madinah. Pokok kurma mesti disenyawakaan oleh tangan manusia sahaja, sebab pokok kurma ini Allah s.w.t. jadikan dari lebihan tanah kejadian Nabi Adam a.s. Tabib Arab mengunakannya sebagai herba penambah hormon serta mengentalkan sperma. Juga dikatakan sesuai sebagai kaedah rawatan bagi memperolehi zuriat. Menjadi amalan pasangan di Tanah Arab di awal perkahwinan kerana serbuk bunga kurma dipercayai mampu mengatasi kemandulan bagi suami isteri.

ini lah rupa serbuk serbuk kurma...kotak berbahasa arab & english tanpa arahan cara penggunaannya,,dats y tak tau nak guna [alasan] ;-)

tak faham sepatah perkataan pon...apa yang dia tulis pon tak tau la... huhu! botol serbuk bunga kurma ni sebiji macam macam botol balm harimau [cuba bayangkan besar mana...kehkeh]

rupa/isi dalam serbuk bunga kurma...mcm susu tepung or horlicks je wiyah tengok....drp hasil google wiyah,,katanya serbuk ni ada bau...so far wiyah tak bau yang pelik2 lagi coz masih blom minum kan...nanti bila dah minum wiyah share la ap cite eh

KHASIAT SERBUK BUNGA KURMA
Serbuk bunga kurma dipercayai dapat mengatasi masalah berikut:

* Kemandulan bagi suami isteri
* Menambah hormon lelaki dan menambah jumlah serta mengentalkan [memekatkan] sperma laki-laki
* Menambah keharmonisan pasutri~ wiyah tak paham maksud ayat ni
* Menyuburkan rahim wanita [ tambahan info wiyah]


CARA MINUM SERBUK BUNGA KURMA 


wiyah refer kat blog Serumpun Kasih Seharmoninya sayang  kat sini gak ada jual produk sebuk bunga kurma (RM 50 utk 10 biji)  & buah adam hawa (RM 50)

Diterangkan bahawa pengambilan serbuk bunga kurma ini seeloknya diminum dengan susu suam,di campur sedikit kedalamnya serbuk bunga kurma diminum pagi dan sebelum tidur.

Juga diminum suami isteri sebelum "bersama".

Yakin dan anggaplah ini sebagai salah satu usaha untuk memperolehi zuriat yang semua inginkan. Di samping kita sentiasa berdoa dan bertawakal kepada Allah S.W.T 

ada juga yang sarankan makan dengan madu + 1/4 sudu kecil serbuk bunga kurma tu...

antara mereka-mereka yang telah berjaya mengandung dengan izin dariNya:

wiyah refer kat forum ratuhati.com link kat SINI

Mummy makan serbuk debunga kurma yang macam dalam blog ni. Alhamdulillah, serasi dengan Mummy. :) 

Cara Mummy makan:

1. Ambil serbuk debunga kurma ni sikit (sekadar hujung sudu). Ni kes sayang la nih.... Nak dapat punya la susah, so amik sket-sket jek. Hehehe.....
2. Letak madu sket atasnya.
3. Telan je la.... Hihihi....

Baunya agak kurang menyenangkan. Betul, bau macam sperma. :P Tapi nak anak punya pasal, telan je la.... Serbuknya sangat halus! Kekadang termasuk dalam hidung! Hehehee...... Mummy makan serbuk ni setiap hari selama hampir 3-4 bulan (Ogos - November 2010). 1 Disember 2010, Alhamdulillah Mummy disahkan mengandung.


bila baca pengalaman orang yan minum ni berjaya mengandung..rasa macam excited nak minum plak,,insyaAllah mulai dari hari ni wiyah akan kuatkan semangat untuk cuba minum serbuk bunga kurma  ni...

p/s : InsyaAllah..pada kawan2 yang masih mencari2 produk ni,,bleh kirim kat kawan2 or sedara mara yang nak g umrah bulan  puasa ni ker...tak pon beli online kat link yang wiyah bg kat atas...semoga apa yang kita usahakan membuahkan hasil yang lumayan...Amin Amin Ya rabbal Alamin

22 comments:

blossom said...

Salam kak wiyah, nk tanye serbuk debunga kurma ni kene makan bile?time tgh period ke lps habis period?

Wiyah said...

wslam...thanks for review thid entry ;-),,actually serbuk ni boleh je makan bila2 coz funtion dia utk mencuci dalaman rahim kita semua,,kalo mnakan b4 period lg bagus coz dah cuci seme & samapai la ke next period..nak2 time hari subur tu jgn lupa minum sbb dia juga berfungsi utk memakatkan air mani..apa2 hal kita bleh share,, wiyah 1000x sudi..hehe,sori yer lambat reply,, wiyah tgh final exam

mas said...

askum wiyah. Mas doakan semoga wiyah & mas sama2 mengandung. Mas dh kwin 7 thn tp blm dikurniakan zuriat lg. Teringinlh nk try anak punya pasal xpe. Serbuk ni blh tahan brp lama? & siapa yg kena minum serbuk ni? suami & isteri ke?

Wiyah said...

insyaAllah..sama2 kita usaha yer,, rasanya tahan lama kak sebab dia jenis serbuk kan..abg wiyah tanya masa beli dulu,, dia cakap seeloknya suami & isteri minum + susu suam..sbb dia ada khasiat utk lelaki & perempuan...

yana said...

salam, nk tnya..boss sya ada bg serbuk kurma nie, n kurma kering, n daun zuriat...xtaw nk mkn yg mna dlu...or bleh cmpur skali x smua mkn msa yg sma....tq mmbntu...

Anonymous said...

slm

Anonymous said...

salamu alaikum......

saya puan fatimah:-
saya ada jual buah zuriat dan debunga kurma siapa yang minat sila call or sms saya 013-2737078

harga juga berpatutan,

di persilakan juga pemborong2 di seluruh malaysia.

liana said...

As salam,

nak tanya..
ada org kata kena minum campur dgn madu..or bole ke minum dgn air suam je??susah la nak cari madu asli nih..

Wiyah said...

wslam..liana

btol..ada juga wiyah terbaca elok kalau dicampurkan dengan madu,, tp tu lah macam yg liana ckp..madu asli mana nak dapat kan?? wiyah just amal minum dengan susu suam & kalau ada madu liana bleh tambah 1sk dalam susu yang bercampur serbuk debunga kurma tadi ;-)

Anonymous said...

minum benda ni ade alahan tau. sape2 yg ade alahan dgn serbuk ni baik jgn teruskan coz ia sgt memudaratkan...antarany ialah :
1)bile korang bau benda ni ia seolah2 mcm bau sperm,then beberapa second korang akan bersin-sebersinnya. Pastu korang akan gatal tekak n berkahak.
2)Korang akan rase sakit perut yg teramat mcm kne 'chika' then cirit-birit.
3)korang akan rase bdn gatal2 cm kne gegata
4)korang akan muntah2 n pening kpala
5)korang akan rase angin kt perot cm kne gasttrik!
jd b4 korang minum,korang try bau dlu.kalo xde ape2 thats mean korang xde alahan..mse kami minum ni,aq lh yg paling teruk sampai batuk, kahak aq berdarah,perot sakit giler..seminggu woo bru baek..doc kata aq mcm keracunan..bile aq search psl serbuk ni..ade gak yg mengalami simptom yg same.laki aq sekadar sakit tekak,serak n hampir xkuar suara...

Lieya said...

Salam...saya minat ngn info ni.saya pon ade minum serbuk bunga kurma ni.kakak ipar bwk balik dr umrah.dia bg satu paket kecik.sbb saya xtau nak mkn mcm mana saya minum ngn air panas suam jer.insyaallah xde alahan.tp baru2 ni saya lewat period 10 hari. Senggugut yg teruk tp period warna kemerahan dan bnyk.sblm ni warna coklat tompok2 pastu sikit.xtaula kalo ni kesan dr serbuk tu.

Wiyah said...

thanks Lieya sudi singgah sini..serbuk bunga kurma ni berfungsi utk mencuci rahim & utk kesuburan lelaki serta perempuan..pada pendapat wiyah darah yg keluar tu mencuci rahim coz b4 dis period lieya macam sikit2 jer kan..insyaAllah wiyah suggest amalkan, usaha akan berjaya.

Lieya said...

Sama2...mudah2an dgn izn Allah.skrng ni,saya cuba amalkan serbuk bunga kurma ni setiap hari.memng betul period saya sikit.sblum kawin period saya x macm ni.tapi,sejak minum serbuk bunga kurma rasa period saya dah pulih macam waktu bujang dulu.harap2 ada berita gembira lepas ni.
P/s:dulu pernah kuguguran diawal perkahwinan.sehingga sekarang belum ade rezeki lagi.

Anonymous said...

Suami sy pun allergic same.. Die cium bau tu ok je.. Tp after mkn gatal2 tekak, tgn n satu badan.. Allah.. Ujian kan...

imah said...

SALAM,Sy bru je tgk blog ni..sya juga tengah brusaha.bru ni ada mkn serbuk debunga tu cmpur dgn susu tp bru ni kakak bwk blik dr mekah,katanya kna cmpur dgn madu.bancuh mcm buat inai..then mkn mcm majun,emm sya pun dah confius.ape pun caranya ,kte brusaha.smoga Allah bersama kita..sya dah 6 thn kahwin tp msh belum ada zuriat..doakan sya ye..:)

Noraisah said...

Salam...tumpang bertanya ye...sy ari tu terbaca blog wiyah nih...dan dr link yg wiyah bg tu sy da pesan serbuk bunga kurma & buah zuriat...alhmdulillah da smpi ari ni brg yg sy order tu...Tp sy nk tnye ngn wiyah...kat komen atas wiyah minum serbuk kurma ngn susu kan..blh sy tau...susu segar ke susu tepung eikk..

Noraisah said...

Salam...tumpang bertanya ye...sy ari tu terbaca blog wiyah nih...dan dr link yg wiyah bg tu sy da pesan serbuk bunga kurma & buah zuriat...alhmdulillah da smpi ari ni brg yg sy order tu...Tp sy nk tnye ngn wiyah...kat komen atas wiyah minum serbuk kurma ngn susu kan..blh sy tau...susu segar ke susu tepung eikk..

Anonymous said...

Klu mkn serbuk ni dh jd gtal2 1bdn kne tros stopkn ke atau cmne?abis2 xleh troskn mkn lg ke?sy cme nk kpastian je..mekase kongsi info ni yek..

farawayshoppe said...

salam..
kami ada menjual barangan dari madinah dgn harga yg sgt2 berpatutan... buah zuriat dan serbuk debunga kurma pun ade..pakej 10biji zuriat dgn 1 serbuk debunga kurma,hanya rm60 sahaja...insyaAllah hrga murah berbanding pasaran krn kami niat ingin membantu dan krn kami poskan terus dari madinah... search fb page kami, Faraway Shoppe, atau blog, farawayshoppe.blogspot.com...
terima kasih. =)

Fatemah Abdullah said...

siapa yang mencari buah zuriat dan debunga kurma sila sms saya 013-2737078
ini juga my emil buahzuriat@yahoo.com
harga pun berpatutan….
stoknya terhad

ikhlas
puan fatimah

Anonymous said...

nk sgt produk ni...email arewe_cpk@yahoo.com... call 012-3767702...tq

Ummu Harraz said...

Assalamualaikum.. bagi mereka yang berhasrat untuk memiliki cahaya mata tetapi puas berusaha, disini saya cadangkan untuk mencuba BUAH ZURIAT dan DEBUNGA TAMAR[KURMA] yang sekian lama menjadi rawatan alternatif bagi pasangan yang berhasrat memiliki anak . Banyakkan berdoa, dengan izin Allah dan usaha yang kecil ini semoga mampu beroleh barakah dariNya …

BUAH ZURIAT DAN SERBUK DEBUNGA TAMAR tersebut boleh didapati di http://produksunnahalternatif.blogspot.com/

atau terus ke link ini …

http://produksunnahalternatif.blogspot.com/search/label/Produk%20Alternatif%20Kehamilan%20%5B%20Mengatasi%20Ketidaksuburan%20in%20sya%27%20Allah%20%5D

atau boleh terus ke Facebook https://www.facebook.com/produksunnahalternatif?fref=ts

Semoga Allah maqbulkan doa yang disertai usaha. Kita hanya mampu merancang Allah yang menentukan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...