To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, January 12, 2011

LALA Cili Padi~ KAMI


hye..selamat tgh mlm shume,,,org dah tdo ek tp mata wiyah masih terbuntang lg...ssh nye la nk tdo lately neh !! ni n3 tgh2 mlm yg bosan yer!! serius sgt bosan + tension + hot + malas + serabut & macam2 lagi la...so utk release tension wiyah...bukak la photo album time cuti br2 ni,,jumpa gambar LALA ni!! ni resepi peberet KAMI coz x ambik masa yg lama utk prepare bahan & masak ...so malam ni wiyah berbesar hati nk share resepi ni ngan kwn2 coz resepi dia sgt la SIMPLE tp yang penting SEDAP...10min dah cukup siap bley makan dah... :-D

ni n3 basi ekceli coz wiyah masak 2 days b4 i leave kuantan to bt pahat..about 2 weeks dah la,,tp kat sini still xbasi lg tau..hehe

ekceli nak tunjuk pokok cili beli kat cameron hr tu...hehe [ tumbuh segar hokay]


k senang jer 4 step dah setel rasanya...kehkeh ( ikut step atas tu jer)

Bahan2 : cili api + bwg putih + serai { tumbuk sume bahan neh}
basuh LALA sampai bersih { kadang ada selut gak kat lala tu}

then
I
I
I
V

basuh biar btol2 bersih... [ wiyah suke gambar ni :-) ,,,mcm pakai dslr jer]..en.suhairi please noted DSLR yer...

tumis sampai naik bau & garing


pastu masukkan LALA...masak sampai dia terbuka then perasakan SESEDAP RASA yang penting....dah siap utk dihidangkan !! simple jer kan...so bley la try nanti


p/s : utk lebih SEDAP perahkan jus lemon....akan memberikan rasa masam2 manis!! K selamat mencuba...

7 comments:

Aida nuriezma said...

adehhh...terliur gle tgk yah.
i mmg pantang tgk masakan ade bwg putih,cili api n serai nih.x penah lak try masak lala ni.klu g psr teringin nk bli tp xtau masak..blh la i try pasni.hehe...

Wiyah said...

aah try la..mmg bes sgt,,xpyh lauk byk2..tambah ulam timun batang je da cukup kot...xpon tom yam ker! br terangkat pedas & masam..hehe

Aida Nuriezma said...

ish!!x sabor nk try nih..tp xtau la org umah i tu mkn ke idak..bru je tgk lala grg u tup2 ade paru grg plak.cik wiyah ni cukup pantas..hehe...

mrs_zura said...

sedapnya nmpk...tp sy elergik...nnt nk try mskla utk hubby sy mana tau dia suka..thanks 4 sharing kak wiyah:-)

Wiyah said...

u r almost wellcome..hehe,,

aida tu yg masak2 masa cuti br neh,,draft dah lama tp malas la...bila dah boasan2 tu i touch up la cket..ala sekali skala masak rajin r itu ini..try hari2 masak hehhe

zura bley try masak coz tag line k.wiyah masak dgn cara yang paling simple & cepat..try la nanti bleh share,,

Tihara said...

sedap tu..nice blog :)

Wiyah said...

thanks tihara..bley try nanti simple jer & sedap!! :_D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...