To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, January 13, 2011

Paru + Kentang Berlada Org Bujang


salam shemua....erkkk alhamdulillah kenyang..kehkeh,,br lps lunch ASAM PEDAS IKAN PARI ..bila dah kenyang ni mata mula lah layu..dah la semlm tdo lewat..plan nk tdo tp ada tugas yg lebih penting dr TIDUR!!! nk g baca PS coz nk wat guide utk wat literature nanti...kalo xwat hr ni maka bertangguh2 la lagi keja wiyah..huhu,,

en.pemalas penghasut syaitan durjana sila g main jauh2...shuhhhh shuhhhh pergi pergi !!!!! : -D b4 g fakulti nak update satu n3 masakan bujang { bila duk ngan org bujang MAKA wiyah pun bujang la jugak kan..kan } ...simple je masak tp makan tetap berselera..menu super duper dr penghuni a.k.a CHEF taman parit akan sentiasa di update la nanti...hehe jom kita tengok..per yg kami masak!!

Selasa 11/01/2011 [ cuti kan..mesti lapar slalu] :-)

1. Sayur goreng campur by Chef shue
2. Telur dadar by chef ina
3. Ikan goreng by chef shue
4. Keropok goreng by chef shue jugak

ni plak menu Paru+ kentang berlada by chef wiyah!!

__________________________________________________________________
menunya senang jer....meh nk ajar :-D

Bahan2 : paru ( beli & rebus then br potong nipis2 yer) + ubi kentang bwg merah + putih + cili besar + cili api + sos cili ( br rasa maam manis cket) ~ agak2 la bahan nk makan byk mana eh!

Cara2 masak :

1. goreng garing paru & kentang
2. then tumiskan bhn yg di tumbuk td sampai garing + sos cili + perasakan SESEDAP RASA
3. pastu gaulkan ngan paru + kentang td...
4. SIAP..senang jer kan !!

masak ni xsush..antara rajin n tak jer & hasilnya mmg memmuaskan hati rasa garing +pedas + masam+ manis = Sila CUBA kalo nak tau rasanya sedap ke x kan !!

___________________________________________________________________


menu org bujang seharusnya SIMPLE & CEPAT tp SEDAP

housemate skang ni dah ada 8 org..sori u ol xder gambar latest!


k selamat mencuba...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...