To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, January 2, 2011

Goreng Pisang OH Goreng Pisang



hye2...2 3 hr lepas xtau mgu mood x ok kot,,asyik2 masak xjadi jer xtau la knp...ni wiyah nk cite psl PISANG TANDUK @ UBI yg MIL bg last week.. (xtau knp dgn tanduk or ubi tuh)..hurmmm biarkan jer la erk..pisang ni besar sgt,,wiyah agak2 ebiji dlm 400gm kot!! so bayangkn bila la pisang ni nk abis..6 biji utk 2org mkn..asyik terlupa jer nk wat blik umah mak...

byk hr la jugak pisang tu duk terperap jer dlm plastik..sian plak wiyah tgk pisang tu,,,hehe

So...wiyah pun

ambik la pisang tu tgk2 ada 6 biji & wiyah pon terpikir2 nk try goreng pisang la coz seumur hidup xpernah lg grg sendiri slalu beli jer or mak yg goreng..pandai mkn je neh!!

wiyah pun...

g la kedai beli tepung ready made cap SURI coz excited nk grg pisang..perut lapar nk masak nasi penyakit malas dah datang melarat sangat..( g kedai rajin plak)

jom!! kita tgk pe jd ngan pisang tuh...hehe gimik je kan!

...

...

...

k..dah adun ngan tepung tadi,,bila masak nanti mesti sedap kan! :-)


hokey...ni la rupa Goreng Pisang Istimewa!!! Bukan Hangat tp Hangus!! HITAM + PAHIT = wiyah +++ gula nk bg manis n besh cket bila mkn..coz da sangap sgt nk mkn..so telan je la utk breakfast kul 11.00 pagi!!
ada ke org mkn goreng pisang pagi..wat breakfast??



disbbkan...nk termuntah mkn Goreng Pisang tuh,,wiyah dgn rajinnyer masak plak megi yg super duper hot..ha yg neh mmg confirm rasanya KARI BERAPI!!


tp.....wiyah x berputus asa
petang tuh wiyah citer kat en.hubby..dia gelak jer ckp ntah apa2 la wiyah ni,,,mlm tuh lps blik jln2 dr mana ntah (lupa dah ) kul 11.oomlm!!

wiyah bisik2 kat telinga en.hubby


wiyah : abang...hurm kalo baby nk goreng pisang mlm ni boley x?
en.hubby : tgk wiyah ngan muka pelik...pon jawab! erm boleh gak
wiyah : abang..ada x org mkn goreng piang mlm2 mcm nih?
en.hubby : ada! org2 yg mcm kita ni la...
wiyah: knp macam kita plak?? ah per kisah...wiyah dgn rajinnyer g goreng pisang tgh mlm buta sbb x puas hati psl pagi td...

jom tgk..pe jd kali neh
....
....
....
....
....

OK..kali ni jadi Goreng Pisang ni...en.hubby ckp not bad!!! :-D
so...pagi tadi b4 i leave to batu pahat,,i goreng lg sekali..hehe melampau x wiyah?? en.hubby yg jd mangsa kena abikan goreng pisang tuh...
anyway...
thanks to en.hubby coz makan seolah2 dipaksa..kehkeh

Goreng Pisang Istimewa...Istimewa Utk Si Dia jer la!!




ok...daaa abis goreng pisang bab 1,,nanti kalo tokki ada bagi pisang lg,,mesti en.hubby dah seram sejuk kot tgk pisang tuh..heheh



3 comments:

Aida nuriezma said...

hahaha:D...lucu tgk rupenye tp mesti rase die bes kn.hehe..
i slalu jgk bt grg pisang.so far mmg x suke pakai tpg ready made..mmg kna bt sdri jgk.resipi dr mama.nti ble2 u dtg umh i kite try grg eh.hehe...

Wiyah said...

okeh..nanti g amik kain cantik tu eh,,xtau la bile xleh nk janji...mak i gelak bear kat i..hehe

Aida nuriezma said...

ok xpe ble2 pn ye..hehe..
i skang tgh demam,skt tekak n loya makin kuat.wallahualam..mtk d jauhkan bnda2 yg tidak diingini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...