To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, January 17, 2011

Sayur Goreng Campur

Salam semua ...

hye org parit raja dah mandi ke belum tuh..huhu,,har ni dr kul 10 pagi td sampai kul 10 malam td parit raja xder air...yg nak marahnyer knp x bagi notis ckp air takde hr ni...menyusahkan org jer!! bila time xder air ni la mcm2 keje nak wat tol x...time ada air x nak wat pon..rajin terlebih!! alasan kan...hakhak

disebabkan xder air..hr ni dapor umh kami x berasap!! perut lapar x pyh ckp la coz mkn kul 10 pg td jer...fuhhhh sabar jer la...housemate ajak mkn kat luar tp wiyah mcm ragu2 la plak coz terpikir dr mana plak punca air dia..ntah2 ambik air dr bilik air!!! owh no no...so wiyah pon cadang bley kalo nk mkn luar tp kena fast food la...hurm yg paling dekat ngan umah KFC jer,,,nk g ke x tak nk g ke x nak..last2 x g gak..lapar lg disitu hukhuk...

berkat sabar akhirnya air ada kul 10 td..o we all bergegas ke dapor masak cepat2 coz sume dah lapar sangat2...haha so ni la menu cepat2 kami mlm ni..

alhamdulillah br jer siap makan...blrupppp kenyang!! [ hehe x senonoh]

Sambal telur masak merah..oleh cik muna!!

ni plak sayur campur..oleh puan wiyah :-D

sangat cepat hokey we ol masak td..dlm 15 min jer kot sume siap..kehkeh,,ni resepi sayur campur wiyah masak td..

____________________________________________________________________

bahan2 utama : sayur brokoli, bunge kobis, carrot kubis & udang

Bahan tumis : 3 ulasbwg merah + 2 biji cili padi + 2 ulas bwg putih [ mayang jer sume]


cara masak :

1. tumiskan bahan2 yg dimayang td sampai naik bau
2. masukkan udang + semua sayur2 tadi + kicap + bancuhan tepung jagung [ bagi sayur layu cket & kuah agak2 pekat gitu]
3. perasakan SESEDAP RASA & siap hidang terus makan :-D

____________________________________________________________________

hokey..dah kenyang mata pon layu!!skang dah bleh tart wat assignment coz perut dah xbunyi2 lagi..kehkeh

k slamat malam sume..have a gud sleep!!

2 comments:

Siti Safiyyah said...

oh tidakkk! meleleh air liur den.haha ;)

bak kate pepatah, kesabaran membawa berkat kan kan? hehe

p/s: sis nk join sahabat blogger utk student ipta ke? dah tutup la sis.. :(

Wiyah said...

thanks safiyyah,,tu la..kesabaran tuu 1 nikmat!! aah br terperasan..xper la nxt time leh join d contest..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...