To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, January 27, 2011

Nasi Goreng Soploh Menet!!


hurm malam ni nak wat n3 menu last week la...line pok agak ok je malam neh maybe ramai student yg dah blik kg kot..x congest la sgt! asyik busy jer kang neh xempat nk update basi pon basi la yer..haha ,,since hr jumaat lepas time wiyah balik kuantan,, en.hubby request nak suruh wiyah masak gak coz dah 3minggu asyik makan luar bosan dah katanya.....so wiyah pon ala2 malas nk masak yer la kan blik umah mesti nk relax hakhak! wiyah la tu....

so wiyah suruhla en.hubby g beli ayam goreng kat pasar malam batu hitam ..ala dekat jer dgn kawasan perumahan tu,,dia tanya nk wat pe coz 2ketul jer wiyah nak..[ nk beli ayam alang kepalang nk masak cket jer pon] adalah projek XX projek org rajin!! :-D en.hubby pon g la beli...sementara tu wiyah siapkan bahan2 yang ada dlm peti..yang mana ada dalam peti jer la!!

____________________________________________________________________

resepi nasi goreng soploh menet :-


bahan2 :

1. bawang besar + cili api [ mayang dadu jer]
2. carrot + kacang panjang [ dadu gak]
3. daun sup + daun bawang cket jer [potong halus2]
4. ayam goreng ( ambik isi jer) td pon potong dadu gak [hah ni la gunanye..senang kan]

cara nak masak :

1. panaskan minyak & tumis bawang + cili sampai wangi
2. then masukkan ayam goreng + carrot + kacang panjang + nasi
3. gaul rata & perasakan SESEDAP RASA
3. then taburkan ngan daun bawang + daun sup + bawang goreng!
5. siap utk makan- kejap jer kan!!

_____________________________________________________________________

ni la rupa nasi goreng soploh menet...simple tp sedap!! bahan2 pon sikit jer

habis 1 kuali we ol bedal malam tuh..kekenyangan terus kuar ambik angin kat bandar kuantan...so sweet coz macam org tengah bercinta jer..duk lepak2 tgk laut kat pantai batu hitam , borak2 pasal aktiviti harian [slalu b tdo story2 per yg wat hr ni..xder rahsia antara kami]

camane nampak yummy x??? try la wat mmg sgt2 yummy cakap...

ala kejap jer duk dapor bukan lama pon,,yang penting kita puas hati walopon main campak2 jer masak...nak tak nak kena dapur gak skali skala kan..mesti kreatif utk jd kan rasanya berbeza walopon nasi goreng tiap2 hari..hakhak

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...