To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, January 12, 2011

Tips makan Buah Adam Hawa

continue drp part 1 n3 selingan sebelum g kelas jap lg... kejap jer & ke wat cepat2 t la!! nk tdo xcukup masa so update la kejap kehkeh... hokey hr tu wiyah ada bagi serba sikit info pasal buah adam hawa or jugak dikenali sebagai buah zuriat...dugunakan untuk pasangan suami isteri bagi tujuan mendapatkan zuriat dengan izin dr NYA...InsyaAllah!

ekceli wiyah pon dlm proses nk mendapatkan zuriat setelah hampir 4 tahun berkawin...so kat sini wiyah nk share info cara nak makan buah ni..harap dapat membantu diri sendiri dan kawan2...selain berusaha kita juga kena berdoa & berserah kepada Allah s.w.t kerana rezeki qada' dan qadar adalah urusanNYA...

ok jom kita mulakan...
sila scroll down utk dptkan tipsnyer yer...
I
I
I
V

pikcer dr en.google yer... 1st belah buah adam hawa tu,,ingat yer buah ni sangat keras & kulitnya sgt la licin ..rasanya orang pempuan xmampu nak belah kot...( wiyah mmg xmampu nk wat ) hahah ...so sila mintak bantuan dr en.suami yer!!

ni pon dr en. google....ikut step ni tau!! tgk tuh siap guna pisau besar + anak lesung batu lg tau nk bagi buah tu pecah

bila dah pecah...ni la isi dalam dia!! mcm biji nangka kot...eh lupa plak...buah ni ada sabut2 mcm buah kelapa..kita kena buang sabut tu & ada lg satu lapisan tempurung yg mmmg22 la tersgt keras..pastu baru lah isinya isi ni la kita guna utk rebus & minum airnya...

k ni la rupa nya..mcm wiyah citer kat atas td!! tengok ada lapisan sabut & tempurung yang keras tu kan...
I
I
I
I
I
I
I
V

ni dr pikcer peribadi wiyah...sbb xtau caranya wiyah rebus mcm tu jer,,sampai hitam periuk tu air still gak kaler tu.. haha ni la akibat CETEK ILMU & berat mulut malas nak bertanya ngan org kan...ekceli ni kawan mak wiyah yg ajar..! xpasti boleh ikut ke x cara ni..

____________________________________________________________
CARA/ PANDUAN makan buah adam hawa or buah zuriat : ~ HASIL DARI PERTANYAAN, GOOGLE & BACAAN ILMIAH :-d....harap dapat membantu !!

1. pecahkan buah tu sampai dpt isinya...menurut pembacaan mesti direbus 2BIJI ( coz dibaratkan seperti ADAM & HAWA ...kita SUAMI & ISTERI la) isinya di rebus! ni antara pendapat2 testimoni cara nk rebus buah tu...

  • ada yg sarankan tumbuk lumat then rebus
  • ada gak yg ckp rebus isi mcm tu jer..means xpayah tumbuk!
  • ada gak yg cakap rebus jer MCM YG WIYAH wat tu hehe...( ajaran sesat tuh)
REBUS antara 1/2 jam ke 1jam dgn api perlahan jer tau!...air nya akan jd coklat2 gitu..tp lama2 warna air tu akan jadi pudar,,xper kita rebus & minum jer...

2. minum air rebusan tu bersama PASANGAN KITA selama 40hari berturut2...atau sehingga diSAH kan DOUBLE LINE tau!


Note: buah ni boleh didapati dr Mekah ( kirim la pada org yg nak g wat umrah or haji nanti) ...ada jugak di jual kat online ( kena google la ) __________________________________________________________

k after dis sama2 kita usaha, buat ikut cara yang disarankan oleh pakar or pengguna or testimoni..semoga kita berjaya insyaAllah!! resultnya kita share sama2 nanti yer..wiyah bln 5/2011 br nk start mkn..so lambat cket la leh update lg..hehe

USAHA+DOA+TAWAKKAL = INSYAALLAH BERJAYA!! Amin Ya Rabbal Alamin



2 comments:

E K A said...

salam wiyah.minta izin nak kongsi ilmu ni boleh tak.tq for da info juga

Pn Mardhiah said...

Salam,

Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...