To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, January 6, 2011

Buah Adam Hawa (Part 1)



Pernah dengar pasal buah ADAM HAWA tak? pernah tengok2 rupa dia yg sebenar? tau x per khasiat buah ni kpd pasangan suami isteri?


ha..nak tau tak? meh jom wiyah share info ni untuk diri sendiri jugak & utk kwn2 sumue...


ekceli wiyah 1st time dgr NAMA buah ni masa mak wiyah balik dr mekah..last year rasanya! mak wiyah pon xtau gak pasal buah ni..tp ada kawan masa g haji tu yg beli & bagitau pasal khasiat buah tu...makcik tu beli utk anak sdare dia yg dah lama kawen tp lom ada baby..SO mak wiyah pon teringat kat wiyah,terus ajak ayah wiyah g cr buah tu utk wiyah..mak beli 2biji maybe means sepasang kot ADAM & HAWA kan...4 ur info bln 5 dis year genap 4 tahun wiyah kawen without baby's yet!!

it's OK..no prob for us,,at d moment may be blom terasa KESUNYIAN tu coz wiyah & en.hubby tersgt2 la busy..sampaikan masa utk kami ber2 pon jd minimum gaks! orang sana sorang sini...sorang cuti orang busy...sorang ok sorang plak off...apae2 pon lepas jer SETEL visi & misi hidup masing kami akan berusaha sehingga berjaya utk mencapai matlamat SEBUAH KELUARGA YANG LENGKAP..mummy+daddy +baby!!

OK...back to d buah ADAM HAWA td,,,

utk pengetahuan korang..buah tu masih dlm simpanan wiyah,,xberusik lg just buang kulit coz xdpt nk pecahkan...cuti sem br ni kemas2 almari terjumpa la balik buah tu..then wiyah google info psl ni,,hrp info ni berguna utk wiyah & kawan2 sume yer..

ada byk gak artikel yg wiyah jumpa pasal khasiat buah Adam atau buah Hawa ini... Kononnya buah ini boleh mengubati penyakit kemandulan lelaki dan perempuan!!


Peroalannya...Bleh caya ke..betul ke? pa pe pon REZEKI ANAK adalah daripada NYA...Yang Esa,,kita cuma merancang & bersusaha...Hanya DIA yang menentukan dgn izinNYA! kita kena terima QADA & QADAR......( ececeh mcm entajah plak wiyah ni)


Sedikit SEJARAH buah ni... buah ni asal dari pokok koka yang orang guna utk wat tasbih yang kaler coklat tuh,,...Pokok koka ini ialah pokok yang Nabi Noh a.s. gunakan untuk membina bahteranya ketika banjir dulu.Dikatakan buah zuriat ini amat berkhasiat.Bila direbus ia boleh menyebabkan kita hamil dan menyembuhkan lenguh-lenguh badan dengan izin Allah..Dalamnya macam sabut kelapa.Ia didapati di jabal uhud dan jabal rahmah dan gua Hirak


Sebenarnya buah zuriat ini dikenali sebagai buah adamhawa/ buah zuriattin/buah koka.
Semuanya sama...nama jer lain!


bentuk buah ni sebesar buah ciku gitu,,kaler coklat tp rupanya mcm buah kurma kulitnyer keras Ya Rabbi..rasanya xmelampau kalo wiyah kata lg keras dr buah kelapa kot...kat dalam bersabut then kena pecahkan lagi utk dptkan isi dalam nya...( sgt complicated hokay..memerlukan kesabaran yg byk)mula2 tgk buah ni mcm xcayer pon ada gak...nk tergelak pon yer gak..mcm lucu plak bila kaitkan buah tu ngan kesuburan!!


ni dia rupa buah ADAM HAWA...pikcer dr fail peribadi wiyah,,ececeh!! skang 2 2 tu bersabut jer..xder kulit yg keras tuh.


yg ni lebih jelas..wiyah ambil dr en.google!!


Dikatakan buah zuriat ini amat berkhasiat.Bila direbus ia boleh menyebabkan kita hamil dan menyembuhkan lenguh-lenguh badan dengan izin Allah.Dalamnya macam
sabut kelapa...

n3 lps ni wiyah akan update cara nk belah & cara penggunaan serta khasiatnya kepada pasangan suami isteri...InsyaAllah kalo ada sambutan wiyah boleh dapatkan stok buah ni dr abg wiyah....


Mohon kepada sesiapa yg ada maklumat tambahan..sudi kiranya kita share kat sini yer,,,,,


To be continued..tungggu!!


4 comments:

E K A said...

salam kenalan...thanx for da info

Qilah said...

Nak tanya la..air rebusan buah tu boleh ke minum w/pun dah mengandung?kot2 la ade effect..

eyefar said...

cube.. sbb saya dah cube..Alhamdulillah lepas 3bulan amalkan.. dpt bby. (setelah 2 stgh thn menanti) .. rezeki Allah nak bg.. tp masa melahirkan bby meninggal.. saya redha dan cube lg pasni..skg masih dlm pntang.buah adam masih ade dlm simpanan.. dan saya akan amalkan lg pasni.. kite berusaha.... atas Yakin kite pada Allah.. bukan pada buah.. itu cume usaha kita

Pn Mardhiah said...

Salam,

Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...