To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, February 29, 2012

JJCM @ Terengganu ~ Zul Ikan Bakar

assalamualaikum wbt

last week JJCM ke terengganu & kelantan...makan2 mmg tak ingat dah pantang larang itu dan ini,,kira mmg pantang nampak la seme nak..kejenye makan sepanjang perjalanan..jagung, kepok lekor, air kelapa, goreng pisang, roti paung & macam2 lagi! banyak kenangan2 masa duk kat terengganu dulu..yang penting meet old friends!! mmg best..antaranya kedai yg we all slalu lepak kat kuala besut..bleh katakan every week la duk makan kat sini

kali ni...setelah hampir 3 tahun tak jejak kaki ke sini @ Zul Ikan Bakar lokasinya berdekatan dengan jambatan & Jeti ke Pulau Perhentian, Kuala Besut,, kawan projek mr.hubby ajak jumpa kejap & we all cadang nak jumpa sini jer..alang2 datang kan! perut pon dah kelaparan sangat..hurm menu yg kami order still sama gak macam dolu2 ;-) 

kat sini tak ada menu lain..melainkan ikan bakar & seafood goreng celup tepung sahaja tau!! masakan panas ke, telur dadar ke, tomyam ke, sayur ke apa ke mmg tarakkkk,,jgn request coz mmg tak layannn haha & akan di jawab sila g kedai la kak..haha,,merah muka kalo dia ckp gitu kan!

ikan kembung 2 ekor+ ikan pari 1 ekor..slalunya amik siakap tp dah abis stock daa!! ikan yg lain besar2 sgt..mmg sure tak abis! rempah ikan bakarnya....waduhhhh mmg terbaik la pedas pekat sesedap rasa! Ikan bakar berempah ni dimakan dengan sambal kicap yg mabeles pedas ni..memang terangkat kaki..capang telinga la hehe

sambal kicap..pekat & pedas..meletopsss ;-)

menu sampingan sebelum siap ikan bakar yg Q ntah ke nombor brape turnnya..after 45minutes baru dapat huhu..sebagai alternatif perut yg dah bunyi2 makan side order ni dulu..Sotong & udang celup tepung



yang ni pon meletopppss jugak..kruk krak kruk krak bunyi nya! punya la nak cite kerangupan sotong & udang celup tepung ni ..harganya murah jer RM 7 per plate, banyak plak tu mmg tak abis nak makan..uit tak abis?? haha licin pinggan tu we all sapu..kahkah

kedai ni bagi we all quite cheap harganya..nak compare ngan kuantan kalau tak sebelah  tangan mmg wajib dah,, tapi kat sini harga untuk semua2 ni  plus 3 limau ais & 2 ais kosong & 3 nasi putih its only cost about RM 29.00,, percaya tak??? berbaloi-baloi kan..;-)


oke..kalau jalan2 ke besut wiyah suggest singgah ke tempat ni...waktu buka kul 6 petang sampai kul 2 pagi, isni tutup yer! kalau nak makan kena datang awal sbb kerusi adalah terhad..mmg penuh org kat sini tak tau la mana datang nya ;-)

5 comments:

Mariambebakar said...

My gudness.. superb food..Mana nak dapat alamt kedai ni..saya orang jerteh terengganu..dah dekat tu :)

Wiyah said...

mariam: hurm..cane nk cite eh,,dekat dengan jeti kuala besut..tepi/bawah jambatan dr k.besut ke kg.raja...kalau malam mmg byk kete tepi jalan,,dari jauh dah nampak ZUL IKAN BAKAR

wawa azhar said...

hhhmmmm sedap tuhh..tapi saye teringin nk cuba maggi ketam nipah laahh..eemmmm yum yum yummyyyyyyyyy

Jelajah Ikan Bakar said...

Anda smua blum cuba Ikan Bakar brhampiran Dataran Kuala Besut ... Perhhh mmg sdp gila ka situ..
Nma gerai "Pok Sue Wei Ikan Bakar"
Lau nk rasa mcm mana sdp nye,pergi try sekali , pasti mahu lagi....

Wiyah said...

Alhamdulillah, dah try last month ..tak dinafikan mmg sedap ditambah lg dgn angin sepoi2 dr laut, menambahkan selera kami!! cuma tak tahan pedas ;-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...