To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, February 18, 2012

Sesekali makan lauk simple memang sedap kan!!

assalamual;aikum..wbt

ini menu org diet ke buruk lantak?? kahkah sekali makan ikan 2 ekor! hihi ni menu wiyah tgh hari semalam..mmg everyday breakfast + lunch sorang2 ...so bila sorang2 macam ni la nak goreng sekor jer mmg tak padan nak panaskan kuali bagai..hurm skali skala makan lauk mcm ni best gak,,tak de kuah, just ikan goreng + ulam + sambal belacan & kicap!! memang sedap..nak2 time nasi panas, haih siap menambah lagi ;-)
Ikan Keli Goreng Berempah

Just perapkan ikan keli (boleh gak guna ikan lain..kalau ikan yang bersisik lagi best) bersama2 bawang merah+ bawang putih + serbuk kunyit + pes cili kering & garam...then goreng dengan api sederhana sampai garing! baunya waaah teramatlah wangi masa menggoreng tu ;-)

makan dengan ulam "pucuk gajus" or wiyah panggil "pucuk jambu golok"..kehkeh mana datangnya golok tu?? hurmm alkisahnya sebab bijinya la macam bentuk golok kan ;-)....mak wiyah bagi, mak ambik otw balik dari kebun..banyak kat tepi jalan nak ke kebun.

skang ni tgh wat projek tanaman berkelompok..tanam tembikai & sayur2 apa ntah..wiyah tak pasti coz baru 2x ke sana ;-) ..nanti  wiyah share cite kami picnic kat kebun..masak awal2 semata2 nak g makan kat kebun...adehh mak & ayah lagi la suka teringat kat zaman time susah dulu..;-(



hurm..bila mak start buka cite lama,,,bergenang la kejap air mata..kejap jer la hati batu katakan ;-)...ok selamat menjamu mata..nak ajak pon ikan dah abis hehe

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...