To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, February 17, 2012

Sayur Goreng Campur

assalamualaikum wbt

hai..salam hari jumaat semua,,,apa aktiviti hari ni, masak apa yer??? wiyah just masak yang simple..xtau la takde mood nak masak..kepala rasa pening jer may be sbb cuaca yg panas sgt kot + ngan org yg renovate umah sebelah ni yg duk isap rokok daun..ishhh pening la rasa macam nak g marah2 jer suh g isap rokok kat lain...haih sape la kita kan nak marah dia huh,, since wiyah pon dah fedup sbb bising duk hack sana sini,, so wiyah nk update menu simple dr wiyah yg kena jaga pemakanan skang ni ;-)..

Sayur Goreng Campur


menu yg sgt mudah & cepat utk disediakan [kat area sini mmg dah jual sayur fresh yg dah siap potong & pack RM 2..so memudahkan wiyah coz penggunaan utk 2 org saja kan,, so bila diaorg wat mcm ni mmg sgt memberi kelebihan pada kami utk hidangan yg cepat]..

Bahan-bahan:
  • 1 paket sayur campur yang dah siap potong [carrot, corny flower, brokoli, kacang peas & baby corn]
  • 2 ulas bawang putih & 2 biji cili padi (di ketuk)
  • 1/2 biji bawang besar  (dihiris)
  • sedikit isi ayam (dipotong dadu)
  • 1 sb tepung jagung dibancuh dgn sedikit air
  • 2sb minyak jagung utk menumis
Cara penyediaan:
  1. Panaskan  minyak & tumiskan bawang putih, bawang besar , cili padi hingga naik bau.
  2. Masukkan isi ayam 2 minit & masukkan sayuran lain sehingga masak. Masukkan bancuhan tepung jagung serta perasa SESEDAP RASA.
  3. Sedia untuk di hidangkan.


ini adalah menu wiyah saban hari..boleh katakan memang sayur wajib ada dlm setiap masakan wiyah,, just tukar2 sayur yg banyak khasiat coz doc ckp badan wiyah kurang vitamin & zat besi yang juga menjadi penyumbang kepada keguguran . Keasa dari tu wiyah dah sedar..mesti ada sayur & buah dalam setiap hidangan..insyaAllah akan jadi amalan hidup seharian kami


JEMPUT MAKAN ..SELAMAT MENCUBA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...