To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, May 4, 2011

Cuti-cuti at Suria Beach Resort, Cherating

Bismillahirrahmanirrahim...

wah lamanya tak jenguk kat sini...dah eminggu lebih!! huhu...macam2 masalah lately neh...tp alhamdulillah sumenya dah setel...PS pon alhamdulillah ada lg 5% jer lagi....esok pon dah last paper final exam dis semester....syukur at last dapat harungi semua ni berkat kesabaran dan doa drp orang2 tersayang & u ol semua...thanks semua!! jasa2 kalian tidak terbalas dgn apa jua harta didunia ini... sobsob

oke...since otak dah sikit ringan b4 kembali aktif mlm ni..truggle utk paper esok,, so wiyah nk update n3 pasal resort kat cherating...bukan g bercuti pon,,alang2 husband ada kursus 3H2M kat sana so wiyah pon join la skali...wiyah tak cite detail  coz mata da layu sgt neh,,emlm tdo kul .30 pagi bangun kul 8pagi..kepala rasa mcm terawang2 jer coz ringan sangat...hehehe,,,biar gambar bercerita ye kali ni ;-)

Suria Beach resort, Cherating ni terletak berdekatan or empadan dengan daerah kemaman,terengganu...tersangat la sempadannya dlm  minit jer kot...kat kawasan ni famous ngan pantai yang cantik & bersih..kalo nak shoping kat sini,,,boleh shoping keropok lekor,keropok kering,satar, otak & macam2 lagi hasil laut yg sememangnya sedap & fresh

view resor daripada pantai....sangat2 tepi pantai okeh!

ni pon view dari pantai gak...nice kan

ada swimming pool mengadap ke laut....ada 2 pool satu untuk org dewasa & lagi satu utk kanak2

view dr swimming pool menghala ke bilik wiyah...ting 3 menghadap ke laut,,,so bila pagi nampak matahari terbit & terbenam...subhanallah cantik sangat2!! speachlesss...

ni plak view dr swimming pool ke tempat makan....makanan dia tersangat la sedap hingga menjilat jari!! heheh..padahal mmmg tgh lapar pon time tu...kehkeh

bangunan yg nampak tu kalo tak silap pusat peranginan persendirian coz dipagar sume....sume kan kalo ada tempat perangina private...huhu bila la gaknya tu nk ada sendiri kan ;-)

oke kat bawah ada sikit info pasal facilities & room kat sini [translate sendiri la yer..;-)]


Suria Cherating Beach Resort Room & Accommodations

Deluxe-Sea-View - Suria Cherating Beach Resort
Deluxe-Sea-View
Superior-Garden-View- Suria Cherating Beach Resort
Superior-Garden-View
Suria-Suite - Suria Cherating Beach Resort
Suria-Suite
Terrace-Sea-View - Suria Cherating Beach Resort
Terrace-Sea-View
There are five types of rooms at the Suria Beach Resort Cherating in Pahang, in Peninsular Malaysia that you
 can choose from , which are Superior Garden View Deluxe Sea View , Terrace Garden View,
Terrace Sea View ,Suria Suites.For smaller capacity, you can take the Terrace Garden View
or the Terrace Sea View. The rooms are complemented with excellent amenities that include
 individually controlled air-conditioning, television, mini fridge, and tea and coffee making facilities.
The Suria Suite comes with a bedroom and a living area with a veranda facing the garden or the sea.
The Suite includes a room with a king size bed and a living room with a sofa set and a dining table which
 is suitable or a small family gathering. The Suite is also equipped with individually controlled air-conditioning,
 television, mini fridge, and tea and coffee making facilities.


malam2 bleh beraktiviti mancing coz ada lampu kat sekitar tepi pantai tu...tp malam tu bulan gelap may be bb nak hujan kot...so bila mancing diibaratkan ikan tak nampak umpan la...makan tapak sulaiman la jadi mangsanya...huhu,,,cian ko tapak sulaiman tak pasal2 jd mangsa bidan terjun!! hakhak


ni pakej utk superior garden view...bilik free so redho jer la!! bersyukur dgn apa yg diberi..at least tak payah bayar kan..haha,,honestly wiyah bleh bg 3star la coz bersih & lengkap sume ngan astro + wifi yang penting skali...ngehngeh

ni menu lunch...ada dkt 10 jenis lauk kot,,tp wiyah kan org kampung so tak reti nak makan lauk banyak2 ni,,cukupala kadar je,, sayur kailan ikan masin + ayam kari ,,tu pun da cukup nikmat kan!!

tp wiyah suka sangat yang ni...sup sayur ikan merah!! rasa dia just nice sume cukup lengkap,,pedas+ masam cket + manis  masin + ikan merah yg fresh !!...xde rasa hanyir langsung,,,sambil makan duk perhati jer apa bahan yang dia letak...nanti ada masa wiyah nk try wat!!dat y wiyah amik pikcer ni...ada maksud tersirat kan,,

ni plak..menu 3rd day b4 check out..wiyah ratah ni jer,,,kerabu ikan merah!!! tersangatla mantap & edap tak terkata la...fuhhhh mmg layan habis!! rasa dia masam2 + manis +pedas...wiyah agak2 laresipi  dia isi cili padi,bwg merah,bunga kantan, daun saderi,asam limau, garam, gula ...ikan tu may be steam dulu & hancurkan dulu then gaul sama biar sebati..wiyah ni mmg peminat kerabu2 ni tp  tak pernah jumpa yg macam ni...slalu sayur2 jer kan...so bila terjumpa tu,,tibai la sampai muntah!! haha

pastu kita share plak pikcer tuan yang perasan bergedik kat sana sini....org lain relax jer,,,biarla kan bukan kamera diaorang kamera kita sendiri,,so apa kisah ek??? ;-) 


tepi pantai...blakang nampak mcm bukit tu kuala kemaman


ni minah perasan!! sume tempat nk ambik gambar hubby bebel..haha mana tak nyer dah mmg hubby yg kena ambik,,,nk suruh sape lg kan!! sabor yer sayang...nanti cari photographer tripod la plak yer!

relax2 ambik angin petang @ 1st day...we just arrived!


b4 check out...suami isteri duk tayang perut masing2 kahkah..




mana2 pegi pon mesti ada kenangan utk "ayie & wiyah"  kan...i like


lastly ni jer pikcer yg dpt amik berdua...pikcer org perasan ambik gambar sendiri!!!! hurm..nk wat cane kan redho jer la


oke takat ni jer utk hr ni...wiyah ngantuk sgt2,,so pada u ol jemputlah datang ke Cherating,,selain dari hotel ada banyak lagi hotel lain yg menawarkan pakej2 yg berlainan & menarikkkk....datang kuantan jgn lupa singgah cherating & contact wiyah yer...

oke
-THANKS FOR READING-



2 comments:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, maca mbest jer.. tringin plak nak melancong sana.. ;0


MySuaraBlog: Sebiji Telur Jer?

Wiyah said...

jom2 jemput dtg kuantan..cuti2 malaysia ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...