To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, May 10, 2011

Potluck Lunch @ bawah pokok mempelam depan umah !!

Assalamualakum...w.b.t

hurm...ini last week punya cite..masa blik ktn,,cuti hari isnin coz forward 1 mei yg jatuh pada hari ahad,,,,,pln nak duk umah jer spent time ngan husband...slasa pagi dah nk blik batu pahat!
tapi sedang duk relax tu dpt message dr anak buah...


[lebih kurang mcm ni la text dia...coz wiyah dah delete semua inbox]
U r invited to the potluck lunch @ pok ngos house on 12:00 o'clock
vanue : bawah pokok depan umah
p/s : kehadiran puan diwajibkan bagi memeriahkan majlis
TEMA : Lauk2 kampung

wiyah senyap jer dulu..takut anak buah main2 kenakan wiyah!! then lps 5minit kakak plak call plak...weh jom la makan tgh hari kat umah mak hari ni,,,ayah ajak makan ramai2!! for ur info ayah wiyah mmg mcm ni..mmg suka makan ramai2 ngan anak2, menantu2 & cucu sume,,suka wat kenduri..suka meriah tp dia makan cket jer...we ol yg makan tak stop2....haha!! hurmm...wiyah ckp oke oke
lepas tu baru la percaya..terus cergas ke dapur tgk apa yg boleh dimasak
dpt la 2 3 jenis lauk walopon cket2...

oke jom tengok apa lauk yang dah combine sume on dat day


Resepi dr umah K.dah [kakak 2nd beza umur 9 tahun ngan wiyah tp wiyah lg besar pada dia...anak dah 5 orang]...sporting & understanding orangnya

menu : Ikan Tongkol masak singgang + Ikan kerisi, ikan selar & tongkol goreng + sambal belacan + ulam raja


ni plak Resepi dari umah k.long wiyah [ umur dah masuk 4 series tp masih awet muda lg...anak dah 5 & kilang dah ditutup sepenuhnya]...caring & loving orangnya

menu : tempe masak cili padi + peria goreng telur + ikan gelama goreng + kacang panjang goreng ngan udang { sumenye pedas2 huhu}

oke ni plak dr umah anak pempuan yang ke3 : Umah wiyah la tu ;-) [ anak dia yg sorang ni suka masak pelik...suka alter resepi main hentam jer dia nak letak apa pun]...tapi apa yang penting ayah dia (ayah wiyah)  suka ngan resepi2 yang dia alter & slalu bagi bintang & harga pada makanan tu kalo kat kedai +++ perli2 lagi nanti bleh bukak restoran ni,,tp masak ikut suka hati n mood dia jer..haha

menu wiyah: udang sambal tomato fresh & petai + masak lemak nangka ala2 tomyam [ coz wiyah masukkan serai + daun limau purut] +  sweet babycorn ala2 chinese food + fresh mango juice

sumenye licin lauk....ayah & mak wiyah siap menambah2 lagi!!

actually mak wiyah dah lama tak makan nasi coz x der selera...kalo wiyah ada wiyah akan wat jemput2, kueh or mee rebus ke..kesian plak mak wiyah dah susut badan dia skang neh...wiyah cuti nanti mesti selang sehari kot ayah ajak makan kat umah...hurm kalo berkesempatan waktu insyaAllah wiyah xkan tolak sume tu...

Sesungguhnya saat bersama famili adalah saat yang paling indah & wiyah nantikan selalu untuk berkumpul...

d moment we ol lunch kat bawah pokok...disebabkan kat dalam umah sgt2 panas...
biar gambar menceritakan semuanya coz wiyah nak cepat nak gerak ke umah mak angkat kat muar...sori yer

en.suami yang demam...makn pon x berselera sian dia...tapi isteri menambah tak kesian langsung kan...haha

duk melayan kareanah aulia yang nak capai & makan sume benda..huhu

tukang invite...abg dee! mmg suka kenakan wiyah...bakal ustaz ni!!! ..ye ke dee..huhu

oke ...daaaa
-Thanks for Reading-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...