To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, May 30, 2011

Dedicated to my partner..my spouse..a part of my life!

bismillahirrahmanirrahim....

hurm dah byk hari tak buka diari ni..asyik sibuk je memanjang ke sana ke mari,,undangan san sini,..hal itu ini...even demam tak baik tapi masih mampu berjoyah ke sana sini...;-) akibatnya dah dekat 10 hari demam sampai kang blom recover sepenuhnya lagi...batuk dan selsema buatkan tak bleh tdo malam coz tak bleh bernafas!!!

apapun masih bersemangat utk celebrate our 4th annivesary & 29th my hubby's birthday...just biasa2 jer,,masih lagi meraikannya berdua lagi...ke mana saja masih berdua!! ;-( 
alhamdulillah we spent time together d whole day is our's!! 27 & 28 may every year...

our wedding invitation card...4 years ago!! ...but still fresh in our mind

Alhamdulillah dis year kami " Ayie & Wiyah" dah pon mencecah 4 tahun bersama melayari alam rumahtangga...bersyukur diatas kebahagian & kurniaan rezeki yang diberi  yang diberi...di pertemukan dan disatukan menjadi pasangan hidup...kawan..teman..pencinta & menyinta..suami yang bertanggungjawab , pengasih & setia kepada penciptaNYA dan memahami isi hati ini disetiap saat ianya diperlukan...

"every year we celebrate together with parents..frens & perhaps to celebrate with our baby by next year,,,insyaAllah"

my card to him 2011...combined birthday & anniversary ! u r 29 & we r 4...special request from my fren Cik moon .....surprise direct post to husband 's office!! even 1 day early..it means that its well prepared right ! ;-)..suami nak frame kan nanti..thanks muna...i appreciate ur work!!

rasanya tidak terbalas pengorban & kasih sayang yang diberi...dan sebagai tanda kasih seorang Isteri pun menghadiahkan sebatang pen!! barang yang paling penting dalam hidup suami untuk signature itu & ini..hopefully setiap setiap surat & agreement yang ditandatangani diiringi dengan keberkatan doa daripada Isteri..Amin

create name on his pen SUHAIRI

untuk Isteri....Suami bagi apa????
hurm..mula2 merajuk hati coz suami buat tak tahu saje..just on leave on our special day!!...dalam hati,,mana abng ni hari tu janji macam2 nak bagi itu & ini..nak g sana sini..xder pon..ni geram!! muka dah menyinga bercampur ngan demam badan sakit2 lagi...muka masam mencuka! huhu..isteri..oh isteri tak sabar langsung kan..last2 time dating tu baru la suami tanya...baby nak apa?? ada ker tanya macam tu...ntah apa2 tak romantik langsung kan!!! lagi panjang muncung isteri...tak uka menyampah ;-(

suami ajak tgk cite NUR KASIH tapi isteri moody tak tengok la plak..gatal kan!! nak tengok cite hantu  so layan  la cite KARAK...agak seram la jugak!! nak tgk 3D on xde mood..huhu,, then b4 movie suami tanya lagi nak makan apa....nak johny? nak pizza? nak laksa shake?? isteri senyap jer..last2 cakap nak makan2 kat chicken rice shop..hurm suami layankan jer la,,wiyah plak yang ntah apa2 kan!!..

.balik umah..malam tu suami duk sibuk cakap ada projek malam ni....[jgn pikir yang bukan2 yer]

*******************
Perbualan Suami & Isteri 
*******************

suami : baby ada gunting & gam tak? 
isteri : ada nak wat pe plak malam2 ni ...gunting kat dapur & gam meh sini nak bagi yang fresh { hingus} haha..isteri pengotor kan 
suami : bukak meja jepun..ambik newspaper lama..ambik gam & gunting { wiyah tgk duk sibuk menggunting & menampal macam buadak darjah 1 pon ada..tolong anak wat keje skolah}hahaha..sabar jer la
isteri : abang wat mende tu sepah2..dah membebel lg!! haha
suami : abang wat untuk baby la ni...handmade jugak coz wiyah tempah yang handmade so dia pon nak balas yang macam tu gak la...at least dari air keras tangan abang sendiri
isteri : owh oke...senyap jer ;-)

at last..hasil keras tangan suami buat isteri

creative tak?? bagi wiyah..alhamdulillah not bad ada usaha untuk mengembirakan & pujuk hati wiyah kembali...i'll appreciate it!! thanks abang...

tapi..
wiyah tak tau nak baca dari mana coz nampak macam berterabur...then suami pon tolong explain & bacakan untuk wiyah..haha,,rupa2 nya sangat mendalam maksud kad tu..1001 makna!! ...terus macam teruja ngan suami..kehkeh

wiyah for ayie
wiyah for ayie with love
wiyah more I love U
Happy annivesary of 4 years
4 years with love
& macam2 lagi ntah apa2 yang suami explain..terus tak layan zzzzzzzzz

apapun...walopon abang lewat,,baby hargai pemberian abang! & bersyukur kalo bleh nak yang lagi grand bleh??? samsung galaxy tab..wishlist!!..huhu..boleh tunaikan ke??

semoga ikatan ini...berkekalan hingga ke hembusan nafas kita yang terakhir! ammin..ya rabbal alamin

terima kasih pada keluarga yang banyak memberi sokongan & nasihat pada kami...

on 27th May 2011..happy 4th anniversary to us
thans for being my partner,,my spouse,,my fren, my lover & u r a part of my life!!
till d end my love for u..


THE END...to be continued next year ;-)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...