To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, May 8, 2011

Jom kita masak macaroni cheese hari ni....

hi..slamat hari minggu u ol,,hurm apa plan hari ni...nk ke mana yer?? cuaca tersangatla panas...macam tak brape sesuai dengan outdoor activity kan...petang2 cket may be ok la kot...aktiviti wiyah hari ni just duk umah completekan slide presentation utk esk coz semalam dah pergi bergembira kan...hari kena bekerja la plak walopon di hari minggu...tp sebelom tu wiyah nk share 1 resepi...
agak lama sangat da rasanya wiyah tak masak2 n share resepi kat sini...so untuk hari ni jom kita masak macaroni cheese disebabkan tak cukup kat secret resepi tempoh hari....haa

**********************8
MACARONI CHEESE ala SECRET RESEPI
***********************

Bahan2 yang diperlukan : untuk lebiih 10 0rg punya resepi...;-) [kita pakai jer hari ni eh..kehkeh]
adaptasi resepi:  dari kawan mak kawan cik moon...
tukang masak : wiyah..cik moon..sha & epo

1 tin cendawan butang 

1 paket crab stick & 1 paket sosej [option]


1 paket macaroni direbus..tambah minyak or marjerin ckit x nk bg melekat2 nanti

1 tin prego sos...KEJU & HERBA  okeh!

ni rupa prego sos kat dalam dia...

cheese sesedap rasa nak banyak mana :-)


CARA NAK MASAK

1. Tumiskan 1 biji bawang besar +  2 ulas bwg putih yd di DADU sampai wangi
2. Patu masukkan crab stick + sosej + prego sos + cendawan [ biar agak2 masak la]
3. pastu masukkan macaroni perasakan SESEDAP RASA
4. akhir skali masukkan cheese & tutup api

kuah dia akan jadi pekat macam neh yer..

boleh dihidangkan...
makan masa panas2 coz bila dah sejuk dia akan kembang & tak syok da nak  makan
p/s : alternatif penyediaan : masukkan macaroni dlm pinggan & tuangkan kuah pon bleh gak,,so tiap kali nak makan panaskan dulu

jadi la macam neh...

amacam nampak sedap tak macaroni cheese neh???...ha nak tau sedap ke tak,,,sila la rajin ke dapur utk try masak neh!

kita closed up cket yer..

hurm yummmmy yummy nyer...

cuba compare macaroni cheese yang wiyah wat & secret resepi punya...ada beza tak?? hakhak
so kalo nak makan banyak & bahan2 yg lagi banyak sila la buat sendiri macam kami n kan...;-)

ini SECRET RESEPI punya macaroni cheese...wiyah punya??? dah tak secret lagi..hhaha,,

Sharing is Caring kan...Caring is Loving...Loving is what?? 
-THANKS FOR READING-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...