To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, May 17, 2011

Ayam Goreng Kunyit

Assalamualaikum...w.b.t

hai wat pe cuti hari ni...happy wesak day to all malaysians!! hurm hari ni...wiyah seharian duk dlm umah even kat laman pon tak keluar..serius malas gila hr ni tak tau la nape,,cuaca pon tersgtla panas hari ni...suami buat kan watermelon juice tgh hari tadi,,wiyah sorang jer minum air tu satu jag...haha terkebil2 suami tgk!..minum ke apa neh.hehhehe..sabar jer la,,ok fullstop! tak cite panjang coz wiyah kena bebel tadi kahkah

ok la malam ni wiyah nk share satu menu yg senang tenang sgt nak wat...may be u ol dah tau kot resepi neh & may be gak u ol lg terer kan wat lg bes & macam2 lagi bleh tambah kan...:-) tapi takpe la ni versi Ayam Goreng Kunyit wiyah plak la yer...

****************
AYAM GORENG KUNYIT
****************

bahan2 :

1. Ayam di potong dadu {perap ngan garam + kunyit}
2. Sayur2 { carrot + brokoli + babycorn + bawang besar + hollaand + cili besar + cili padi}

cara masak :

1. mula2 skali goreng ayam tu sampai kekuningan
2. then kurang kan minyak dalam kuali & masukkan sayur2 tadi sampai agak2 3/4 masak [kalo masak sangat jadi tak sedap & tak ranmgup plak nanti]
3. perasakan SESEDAP RASA...siap boleh dihidangkan!!
senang & mudah jer kan :-)

jadi la macam ni....boleh dimakan ngan nasi putih + telur dadar + sambal belacan or nasi goreng pon bes gak!


p/s: masakan yang SIMPLE & MUDAH untuk disediakan...selain tu menu ni complete sume ada dalam satu masakan jer protein + vitamin C + zat2 yang lain...kalo wiyah tahap rajin sgt kat dapur ni jer la menu yang terpikir kat kepala wiyah..nasib baik suami tak cerewet sangat,,bersyukur di situ ...alhamdulillah!! ;-)

2 comments:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, sure sedap nii.. ;)

MySuaraBlog: Pilihan Lelaki : Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah?

Wiyah said...

kalo masak dgn pkeikhlasan insyaAllah sedap :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...