To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, May 7, 2011

Bila Otak Serabut & Jiwa semak...Jom kita Hiburkan Hati!!

 Bismillahirrahmanirrahim....

weeee....i'm happy today!! hr ni dah hantar PS...just tggu utk di viva jer lagi...so kepala rasa sikit ringan!! dalam otak skang pikir nak hepi2 jer..nk buang sume stress  semester ni!!! tadi baru jer blik lepak2 kat Dataran Batu Pahat sambil tapau McD and tengok org duk karok & menari zapin...sambil cuci mata kat orang2 niaga situ,,sempat sambar 1 shawl td..haha shawl lg kan!! apa la wiyah ni..tak abis2 ngan tudung ek..sabor jer la

esok nk g bergembira lg..plan nak gi picnic kat Air Terjun Bekok kat Labis..awal pagi esok ngan budak2 umah,,,wiyah balik tadi sume dah di plan baik punya,,,diaorg siap wat kueh,sandwich & meehoon lg!! caya lah korang last minute punya plan...tp preparation mantap!!bila xder mende nak buat...ni la jadinyer wat keje yang mengarut jer...haih bikin kopak poket suami hehe 

malam ni wiyah nak cite pasal kegembiraan jugak tp lepas dah berlakunya kekecewaan..then pegi buang kecewa  duka nestapa tu...ambik semula gembira hidup didunia...paham tak??? ngehngeh
alkisahnya lepas 1st paper final exam hari tu...paper statistik,,,ada classmate tanya wiyah soalan macam halal ke haram??? of course la wiyah cakap macam haram...coz mmg tak apa yg wiyah jawab,,main bedal jer sesedap rasa ;-)...disebabkan paper tu,,then petang tu we ol pegi buang sume bende haram tu kat TASIK Y..Batu Pahat,,satu2nya tempat rekreasi yang ada kat BP neh...jom layan kegembiraan wiyah menjadi belia remaja kembali...haha

mula2 sampai excited tengok ada denesor besar 2 ekor!!

apa lagi masing2 macam dah lupa diri...macam umur sweet 17 jer,,hepi tak hengat! tak kisah orang nak pandang ke hape...janji we ol hepi!

wiyah dengan aksi tak ingat dah jadi bini orang...haih kalo suami i tengok mesti mengucap panjang coz wiyah blom tunjuk lg pikcer ni kat suami...hehe,,[ bawak bertenang yer abang kalo baca n3 neh]

tengok tu..siap memanjat & bergayut bagai,,,hish anak2 dara & mak dara yang dah lupa diri!! :-) nasib  baik waktu dah maghrib time tu,,so bleh la nak posing lebih2 kat sini,,,tp apa yang penting we ol dapat buang sume tu...sgt2 release hokay

siap boleh main buai sambil nyanyi buai laju-laju,,aku nak kawen dgn anak raja...eheh tu bkn wiyah nyanyi yer,,wiyah kawen ngan anak orang biasa jer,,biar miskin harta tp kaya budi bahasa kan!!
hurmmm skang bleh pakai lg ker peribahasa tu...mcm tak relevan jer erk?? 

siap main jongket2 lagi..bdk kat taman tu tengok jer we ol,,mesti diaorg pelik tgk kami yang jakun mcm ni..macam tak pernah jumpa kan!

bila dah release & puas then g solat maghrib dulu...and zasssss terus ke tujuan utama!!
kami ke Secret Recepi...menambah lemak2 yang sedia berlemak dah neh..
makan adalah TERAPI TERBAIK untuk org yg STRESS okey

cik moon yang mengidam macaroni cheese sebenarnya...so bila org da mengidam we ol pon mengidam skali la kan!

yang ni paling2 la wiyah mengidam sangat..... chocolate indulgence & black forest cheese cake!!
ada ice-cream, cheese, blueberry topping, chocolate topping..mmg bertambah2 la lemak malam tu!!


ni antara menu yang we ol order...sorang mkn bermenu-menu hokay tapi sumenye licin...hehe

tengok muka wiyah mengidam tomyam secret resepi....mmg berbaloi-baloi kalo ajak wiyah makan coz tak membazir langsung..kahkah!


berger 1/4 tak habis..tomyam & macaroni cheese completely clear...lg 1 lupa da nama makanan tu,,macaroni baked ke hape ntah...1/4 tak abis..tu jer yg lain sume clean & clear! ;-)

oke cukup kegembiraan utk hari ni...esok nak bergembira lagi!!
dengan harapan tiada lagi kedukaan utk hari esok dan seterusnya...amin
wiyah doakan kawan2 sume juga..dijauhi daripada malapetaka & sentiasa dilinduni dengan rahmatNYA...

-THANKS FOR READING-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...