To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, May 22, 2011

Jalan-jalan di Pantai Kemasik, Terengganu [part 1]

Bismillahirrahmanirrahim...

selamat berhujung minggu semua..apa aktiviti hari ni ??hurm wiyah just duk umah jer hari ni...& belek2 album tertengok pikcer Pantai Kemasik yang banyak blom di n3 kan lag [haha bahasa rosak]....rajinkan diri update cket2 pasal n3 yang dah banyak tertunggak...huhu,,apapun hari ni wiyah akan try setelkan cket2 yer

meh wiyah cite cket pasal pantai ni..

Pantai Kemasik terletak dalam daerah Kemaman, Terengganu. Kedudukannya pada perjalanan jalan utama Kuala Terengganu - Kuantan memudahkan orang ramai untuk mengunjunginya. Permandangan pantai ni sangat cantik & sesuai untuk aktiviti riadah, mandi manda, main layang2, berkelah & bersantai bersama keluarga..pantainya sangat la indah & bersih,,,angin bayu pantai yang lembut & pohon kelapa & rhu yang melambai kedatangan pengunjung,,,pasir yang bewarna keemasan..batu batan yang cantik seolah2 seperti pulau-pulau kecil terbentuk dipesisir pantai kat sini...pandai wiyah mengayat haha,,yeye jer!! tp serius mmg cantik wiyah tak tipu...tengok pikcer kat bawah mesti terpegun ;-)

Banyak kemudahan/prasarana disediakan untuk para pengunjung seperti gerai makan & taman permainan kanak-kanak. Boleh juga tgk kat website Pelancongan Terengganu ,, lagu2 terengganu juga ada kat website ni,,sambil baca sambil dengar lagu2 hot negeri terengganu ;-)...promote terengganu nampak eh hehe

selalunya kalau wiyah blik kampung suami di Dungun,,,kebetulan hari masih cerah & cuaca baik mmg wiyah akan singgah la,,tp lalunya blik mlm lps isyak mmg tak boleh nak singgah coz dah gelap walaupon ada lampu2 sekeliling kawasan rekreasi ni...just singgah2 ambik angin kejap then teruskan perjalanan semula...ala kuantan - dungun  bukan jauh sangat pon hehe..ayat macam jauh gila dua tempat neh hehe

welcome to Terengganu
Pantai Rekreasi Kemasik, Kemaman Terengganu

batu tanda Pantai Kemasik

pantainya yang landai, indah & bersih...seuai untuk aktiviti mandi manda

batu tu macam pulau2 kecil kan...unik tempat lain takde hehe

perkampungan nelayan...bersebelahan pantai ni

saiz batu ni agak besar...wiyah tak g dekat pon just tgk dr jauh jer

subhanallah...cantik sangat2 kan

masa ni air nak surut...kalau air pasang maybe lagi cantik,,nampak macam betul2 pulau kecil

tak tau nak describe apa tempat ni...pondok rekreasi kot! hehe apa yang wiyah tau drama TV3 cite bunian/dayang bunting ada shot kat sini...nice view kan

view daripada pantai..perkampungan nelayan kat belakang tu

rumah api tujuan untuk rujukan kapal2 & bot nelayan...ada pempuan jakun kat situ!!

ni plak tempat makan & gerai2 la...ada jual kopok lekor , goreng pisang, ABC , air kelapa & macam2 lagi 

 bagi pandangan wiyah...gerai & tempat makn ni perlu di upgrade kan lagi dari segi kebersihannya coz bagi wiyah kalo 5 star terbaik..wiyah akan bagi 1 jer kot..tersangat la worse sorry to say bkn nak memburukkan just sebagai cadangan penambahbaikan sebagai orang melayu sesama melayu dalam masyarakat 1 Malaysia,,,ececeh cewah ayat tak menahan!! hikhik

tu baru part gerai makan... part sampah yg buang merata pon satu hal gak...part toilet tak tau la wiyah tak kesana...hopefully oke la kan,,

selesai part 1 pengenalan jer dulu...next wiyah cite cket2 lagi apa yang menarik kat sini,,malas nak wat watermark la huu..oke skang dah asar so wiyah nak solat & nak g mandi pantai dekat umah Pantai Batu Hitam,,,walopon pantai depan umah tp wiyah tak pernah cite pon kan,,

haih ni la orang kata anak kera dihutan disusukan anak sendiri mati kelaparan,,,aik ada kena mengena ke hahah lantakla...lalallalalal,,
nanti wiyah ambung lagi yer...daaa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...