To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, June 7, 2011

Buah Adam Hawa ~ Journey to have a baby

assalamualaikum...w.b.t

online & ber n3 dari FKA Polisas...awal2 ni blom ada keje lagi,,hari ni just marking paper test 1 teori structure II part 6..huhu,,,hari ni wiyah nak share ngan kawan2 yang dalam proses & usaha untuk dapatkan cahayamata/ zuriat sama macam wiyah ;-(...a journey to hava baby!!

dulu wiyah pernah share pengalaman  wiyah dalam usaha untuk mendapatkan zuriat...macam2 cara wiyah cuba antaranya yang tradisional pasal buah adam hawa kat SINI & cara makan buah adam hawa kat SINI....

ada gak pasal daun zuriat  & kat SINI gakyang kakak wiyah beli masa g buat umrah baru2 ni...tapi wiyah blom makan lagi!! lepas habis misi minum buah adam hawa ni..baru la wiyah teruskan misi daun zuriat ni..insyaAllah

alhamdulillah skarang wiyah sedang bercuti panjang...so we planning to process & to have a baby...planned to be deliver by march next year insyaAllah!....so skarang ni wiyah gunakan cara tradisional since wiyah takde masalah untuk pregnen..just masalah rahim lemah yang tak dapat nak carry baby!! buah ni dah lama mak wiyah beli time buat haji 2 tahun lepas kot haha...tp tak tau la...niat nak nak pecahkan & minum air rebusan buah adam hawa ni belom betul2 bersemangat lagi...dengan kata lain belum dapat seru lagi kot,,hehe...tapi skarang may be  seru dah sampai & mukjizat cara nak pecahkan buah tu...hubby sedaya upaya berpeluh2 nak pecahkan buah ni!! thanks yer abang...

wiyah nak share momen2 time nak pecahkan cengkerang / tempurung buah adam hawa ni...ya rabbi tersangat la keras tempurung dia...tak tau nak cakap camane!! kira tempurung kelapa tu kategori tempurung yang rapuh /lembut la...keras macm batu kot ;-)

tukul... pisau..lesung batu..parang..screwdriver..playar..sume keluar semata nak pecahkan tempurung ni!! kalo kata doktor nak wat operation...segala jenis gunting jarum semua guna huahaha

usaha suami untuk pecahkan tempurung...berpeluh2 serabai habis suami saya !! ;-) jiran sebelah duk mengintai we ol coz bunyi bising ketuk2 kat luar pagar umah..mana taknya wat keje kul 12 tgh malam..nak wat siang2 malu kot orang lalu2 tanya itu ini malas nak menjawab...nak wat dalam umah taku lantai cacat plak nanti!! haha..berkira last2 wat kat luar pagar atas jalan tar..kehkeh,,

akhirnya...
bak kata pepatah "kalau tak dipecahkan buyung manakan dapat sagunya" ...mmg btol la kata pepatah ni...usaha tangga kejayaan...kami berjaya pecahkan tempurung tu..wilaupon wiyah just duduk tengok jer hehe...bagi semangat & sokongan kat suami utk teruskan usaha..!! harapan kami sagu tu adalah baby buat kami..insyaAllah..

isi dalamnya pon..ya karim tersangat la keras,,even di cungkil dengan parang pon tak jadi apa...tempurungnya nipis jer..tapi kenapa keras sangat yer??? terpikir2 gak wiyah...kenapa ..mengapa..ciptaan & kejadian tuhan tak dapat di rungkaikkan....

sepasang buah adam & hawa bila dipecahkan...macam ni la rupanya!! 1 macam bujur cket & 1 lagi macam bulat cket..bezanya tak tau la apa..kata orang perlu diminum air rebusan sepasang buah ni ibaratkan seperti pasangan adam & hawa or lelaki & perempuan la!!

wiyah da rebus buah adam hawa ni...berjam2 lamanya wiyah rebus tapi airnya still tak bertukar jadi color kuning2 macam teh pon..wiyah wat decision may be dia tak bertukar  color kot...huhu,,so skang ni rutin wiyah hari2 wiyah akan panaskan air ni & minum sama2 nagn suami sebelum tido tiap2 hari...

dah dekat wiyah 2 minggu wiyah amalkan minum air ni...& alhamdulillah last week period tak senggugut ,,tak sakit sakit pinggang semua..period pon lancar jer macam biasa!! pendapat & firasat wiyah may be air rebusan ni jugak mencuci dalaman rahim perempuan...tapi tak tau la kebenarannya macamana...wiyah akan teruskan usaha & misi ni hingga berjaya...

to be continued...if i got good news ;-)

3 comments:

zura_habib said...

gud luck!!!

C.I.N.T.A said...

semangat yer.. saya pun ade buah ni gak.. mak mentua beli mase pegi umrah 2thn lepas.. tp still x masak2 sebab tak tau mcm mn caranya nak msk now.. saya dah tau.. thanks & semoga kita di kurniakan zuriat AMIN!

Pn Mardhiah said...

Salam,

Buah Zuriat Adam Hawa ini datangnya dari tanah arab terutama dari mekah, ia sebagai petua iktiar untuk hamil,sebagai ubat untuk merawat kesuburan. bukan sebagai penentu untuk dapat anak atau tidak, namun tidak salah mencuba, dan ramai juga yang telah berjaya hamil dengan usaha kecil ini dan dengan izin Allah, Allah nak beri itu dengan bermacam cara. selain utk kehamilan, ia juga bagus merawat piriod yang tak teratur, melawaskan ovum dan membantu kesuburan lelaki juga. kaedah penggunaannya berbeza2 namun semuanya boleh digunapakai

bagi sesiapa yang mencari buah zuriat adam hawa ini, tidak perlu lagi susah hati, kerana saya juga ada memasarkan dari tanah arab, ada berbagai jenis, ada yang dah siap kapsulkan, ada yang sudah dijadikan pati jus, ada yang sudah dihancurkan dan masih belum proses pun ada.

bagi semua yang sedang mengusahakan mendapatkan zuriat, saya sarankan sangat untuk mengamalkan bersama2 debunga kurma, debunga kurma ini adalah debu dari pohon kurma, bagus utk menguatkan rahim, mengurangkan risioko keguguran, merawat sperma yang rosak dan memekatkan air mani

cara penggunaan setiap produk akan diberikan bersama barangan

anda boleh SMS 0194344930 untuk mendapatkan harga, juga boleh click link dibawah ini utk testimoni

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204053036393923&set=a.204052783060615.53496.145535915578969&type=3&theater

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...