To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, June 29, 2011

Masakan ala2 Thailand @ Andaman Tom Yam

assalamualaikum..w.b.t

salam bersiaran dari Polisas...n3 ni jumaat lepas punya citer..dah nak seminggu da pon!! haha..just nak share satu Restoran Andaman Tom Yam makanan ala2 thailand...Lokasinya betul2 tengah bandar kuantan tepi Green Leaf Hotel...sume makanan ala thailand ada kat sini!! service pon oke...tak menunggu lama kejap je sampai!! tu yang terbaikkan ;-)

banyak gak menu yang sedap2 kat sini...tp kat sini antara yg wiyah slalu order kalo datang sini,,just nak tukar selera makan yang masam2 cket ;-) antara favourite menu best kat sini:

- tom yam campur/ ayam/ seafood [ memang tip top la]
- sup tulang/ekor
- som tam betik / mangga [ pilihan utama]
- kailan ikan masin
- burung puyuh goreng berempah
- siakap steam asam boi / sweet sour/ 3R [ pilihan utama]
- paprik campur
-daging masak  merah

Som Tam Betik Muda...rasa masam manis, udang & kacang tanah yang ditumbuk kasar...mmg tip top la...meleleh air liur bila letak atas meja...!!


Siakap 3Rasa...Manis Masam & Masin!! complete rasa dia...rasa pedas2 & masam!!...licin we ol makan dua orang...pelahap btol la!

just order 2 menu ni jer coz makan utk 2 orang kan..order banyak2 takut tak terhabis plak kan,,slalunya wajib order tomyam & kailan tapi kali ni tak terasa nak plak....

p/s : hurm...to u ol kalo datang kuantan tu,,jemput2 la singgah merasa makanan ala2 thailand kat sini!! promote kuantan plak...kehkeh

1 comment:

Anonymous said...

My family members always say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting know-how everyday by reading
such good articles or reviews.

Feel free to surf to my web blog ... alli zum abnehmen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...