To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, April 18, 2011

Daun Zuriat- Cara Makan [part 2]



oke macam yang janjikan kat part 1...wiyah dah bukak bungkusan daun zuriat tu,,,& wiyah nak share skali cara makan...wiyah x sure sgt cara dia..tp mengikut drp kak long wiyah mcm tu la caranya jurujual tu bg tau....

bungkusan asal...ringan jer,,dlm 50gram jer kot!

then wiyah bukak plastik tu nak tengok texture dalam bungkusan tu...


daun zuriat yang kering...sekali tengok macam daun pegaga ada jugak...tapi bau macam daun teh org kampung!! pahit2 gitu...

*************************

oke jom tengok cara makan plak

1.  memula rebus air dalam periuk
2. then masukkan daun zuriat..masak sampai daun tu kembang!!
3. masak sampai jadi 5gelas air [ maybe air tu jadi mcm kaler air teh kot,,wiyah pun x pasti  coz x try masak lg...cuti semester bln 5 nanti br nak try minum]...may be gak bleh blender kot,,then tapis la air tu
4. minum la tiap2 malam ngan en.suami anda ;-)
5. bersolawat & berdoa masa minum air tu...
6. InsyaAllah...kita dah berUSAHA,berDOA & last kita berTAWAKKAL pada yang berkuasa...


**************************

1 bungkus macam sikit jer kan...so better beli lebih la yer ;-)

daun zuriat kering...
insyaAllah bila wiyah dah start guna..rebus & makan,,wiyah akan update lagi utk perkembangan seterusnya...


-SEMOGA KITA DIBERI REZEKI UNTUK MENIMANG CAHAYAMATA-

6 comments:

DILA CAKES HOUSE said...

cepat yah makan xsabor tunggu hasil..harap2 membuahkan hasil dgn Izin-NYA

Wiyah said...

insyaallah bln 5 aku bekerjs keras..hakhak!

hasyah said...

nama sebenar daun tu apa ek?

kenanga cempaka biru said...

salam wiyah...

i'm ur new follower...bila kongsi x cam ner nk minum daun ni..sbb lina pun br dpt dr kwn yg br balik umrah...

Anonymous said...

salam, sy baru je selesai mengerjakan umrah bulan 3 haritu, n dah beli daun zuriat ni.sebenanrnye menurut org yg jual tu, daun ni kena di blander sampai jd serbuk, n diminum dengan susu utk tiap2 pagi.. n ubat ni diminum orang perempuan sahaja. bg yg lelaki, sesuai utk makan buah adam yg ada dijual kt sana..sekian..

Anonymous said...

Salam sy bru dpt daun zuriat ni dari mekah ..so mcm mana perkembangan setelah minum rebusan daun ni??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...