To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, April 17, 2011

Suami & Tembikai Kecut!!!



hye,,,,selamat berhujung minggu semua!! buat apa hari ni..per plan?? hurm...wiyah duk umah jer kot hr ni,,semlm dah penat wat makan2 kat umah mak...wiyah masak roti sosej & kue teow kungfu...nanti wiyah update yer hehe...best & syok coz dah lama x berkumpul ramai2 n makan2 ngan famili...

pg tadi plan nak g pasar pagi kat stdium ktn...tp baru bangun,,plan nak masak patin masak tempoyak kat sini....aih meleleh air liur wiyah ..huhu!! ;-(
ok lah..wiyah aje je nk update 1 n3 neh,,wiyah blik ktn hr jumaat lepas....smpai dlm lepas asar!!

dengan penatnya sampai umah..terus cari air kat tepi coz dahaga sesangat2..baru jer nak  minum aduyai ternampak benda yg tak sedap mata memandang!! sakit hati tengok...nak tergelak pon ada,,,hai sabar jer la SUAMI ni kan..pe lagi terus g amik kamera snap pikcer nak tunjuk kat mak hahha..jahatkan ISTERI ni ;-)

nak tau apa yg menyakitkan hati & mengelikan hati wiyah tu... 

 ha ni la dia...tembikai kecut hidup segan mati tak mau!! huhu

tembikai ni pakcik wiyah yang bagi kat mak last 3 week ++ kot...so mak bagi kat wiyah 1/2 biji,,wiyah dah cakap tak payah coz xder sape nk makan & keesokan hari wiyah da nak blik batu pahat..tp ayah pon beriya2 nk bagi gak kot ayie nak makan katanya...sayang menantu katakan!! alahai...dlm hati ok fine,,wiyah ambik..then sampai umah potong separuh bagi kat jiran sebelah...so tinggal 1/4 la utk kami dengan harapan tak membazir & abis makan la sume tu...

so  b4 bergerak ke batu pahat..wiyah dah pesan kat SUAMI  makan tembikai tu..manis & fresh coz dtg dr kebun pakcik!!! mr.suami ckp OK...

last2...xmakan gak!...aduyai suami knp la tak makan tembikai tu...bila tanya knp x makan?? just senyum jer kat wiyah...hai sabar je la


tgk tu...kulit dia dr tembikai paling fresh didunia sehingga la jadi tembikai yang tak tau nak kata la...kulit dia bergulung2 kesejukan duk dlm peti tu almost 1 month..hak2

hurm..dont no what to say la...lelaki kan!! mmg x berminat nak mengemas...mmg x amalkan 5S neh,,,haih si isteri wat kajian pasal 5S tp si suami...????huhu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...