To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, April 25, 2011

Bersiar-siar di Pantai Teluk Chempedak



hye semua..dah bayk hari wiyah tak bukak blog,,huhu tgh final exam skang neh!! alhamdulillah td dah lps 1 paper statistik...sgt2 mencabar jiwa & IQ!! redho jer la..past is past,,,

oke la..wiyah nak amik mood utk study next paper plak hr khamis ni..sambil tu wiyah nak update n3 ni dulu!! time blik kuantan last week...lps shoping2 kat mega mall then ajak en.suami...abang jom kita dating kat TC!! suami ckp..ok jom!! i like...

sedikit info dr en.google pasal tempat peranginan dan riadah Teluk Chempedak or lebih glamour dikenali dgn nama TC

****************************

Teluk Cempedak merupakan antara pantai yang popular di Negeri Pahang. Terletak hanya 5 km daripada bandar Kuantan dan berhampiran dengan Kelab Golf Diraja Pahang. Pantai ini lebih dikenali oleh masyarakat setempat dengan nama TC yang bermaksud Teluk Cempedak merupakan tempat tumpuan dihujung minggu. Pantainya yang memutih, bersih dan dikelilingi dengan batu-batuan ,rimbunan pokok-pokok serta angin pantai yang bertiup bayu...;-)

Permandangan dipantai Teluk Cempedak diwaktu petang sangat menarik & ramai pengunjung terutamanya pada hari sabtu, ahad & cuti2 umum. Banyak kemudahan lain yang terdapat disini seperti tandas, bilik mandi, surau, gerai makanan & cenderamata dan pakaian,taman permainan kanak-kanak, restoran, KFC, Mcd, laluan riadah dan jungle Tracking,

waktu malam minggu TC mmg happening coz ramai anak2 muda, famili yang bawak anak2 beriadah & amik angin malam kat sini...wiyah lg suka waktu malam dari waktu siang!! nak2 kalo time bulan penuh...bintang2 banyak kat langit!! wiyah suka sangat,,,relax & tenang jer rasa!

********************************************

ok jom kita layan pikcer nyer....wiyah suggest tempat ni mmg sesuai utk seisi keluarga tak kita tua,muda!


angin yang kuat...boleh main layang2! nice view...

batu-batan yang cantik serta unik

pantainya yang landai...sesuai bagi aktiviti riadah & mandi manda

permandangan dari atas jambatan kayu

permandangan menghala ke hotel apa ntah..xperasan plak!! ;-)


selain daripada pantainya yang cantik, bersih & landai, flora yang cantik...kat sini gak glamour ngan makhluk Allah yang satu ni!! mmg sangat2 ramai j& jinak...siap beranak pinak cucu cicit kat sini..haha
banyak pikcer wiyah snap ngan monyet ni..tp wiyah nk simpan nk masuk competition coz bg wiyah pikcer tu unik cket...nanti ada masa wiyah upload & citer ye

ha..ni la dia monyet TC!! 

sgt demand bab makan neh..bagi keropok xnak..rupanya nk mkn fries McD huhu,,sabor jer la..;-)

pandai posinh monyet TC neh...tgk ada anak kecik kat blakang dia!!

keluarga monyet TC....hehe

bila dah citer itu ini..mestilah ada pikcer tuan punya citer kan!! of course la..camera benda paling penting bagi wiyah selain drp purse & handphone!! 3 benda ni wajib ada dlm handbag wiyah...yang lain tak perlu..hehe

atas jambatan kayu...panjang sangat!! mmg kuar peluh la kalo sampai ke hujung jambatan..dlm 1km gak kot tp condition skang ada yang x brapa oke..maintenance tak jaga!

kat sini ada byk belangkas...sana sini ada sepasang melekat!! haha..celah batu ada..bawah pokok blakang pokok..atas pondok sume ada!!...sakit mana tengok..haha

en.suami yg dah berpeluh..keletihan berjalan haha!! tp kena paksa ngan wiyah nk amik gambo...muka tak ikhlas langsung amik gambar ;-)

ni sesi org syok sendiri...amik gambar sendiri so begini lah jadinya!! senget sana senget sini..kehkeh but i like..

at last dapat gak gambar yang complete we ol...mintak tolong pasangan belangkas tu ambikkkan!! kata tak suka..tp mintak tolong gak haha..tengok duk tergedik2..baik ko amik gambo aku ada gak pekdah nyer...haha!! macam2 posing la kami...kat sini 1 keping cukup la kan...nanti kata perasan cantik la,,nk menunjuk la,,,blalbla...(haip membebel plak wiyah nie...)

Us in black & white theme....

lepas penat2 jalan dahaga & lapar la plak,,, macam wiyah cite kat atas tu...kat TC ni macam2 adaMcD,KFC  & restoran,gerai,surau,tandas & macam2 lagi la nyer...so we ol g basahkan tekak ngan Sundae ice cream McD..panas2 makan ice cream mmg syok kan !!

wiyah pilih sundae Mango Peach while en.suami nak choclate sundae....serius mmg sedap gila perisa mango peach ni!! tak cukup tau...itu wiyah la haha

masing2 syok layan ice cream masing2....hehe,,rasa terliur plak time2 gini tp jauh nk kena ke bt pahat sana..huhu!,,,,tggu esok2 la wyah oit!

ok lah...cukup takat ni kot jap lagi nak kena buka buku plak,,
miss my hubby very much...i need u by my side right now!!

-THANKS FOR READING-



4 comments:

!✿❤Cik Izan❤✿! said...

hai...salam kenal...^__^
nice blog...suka baca entry dlm blog nih....

pantai teluk cempedak...cantiknyaaa..

Wiyah said...

thanks izan..btol mmg cantik & facilities pon sume ok!sesuai utk santai2.... jemputla datang kuantan..promote kuantan! ;-) wiyah boleh jd tourist izan nanti,,hehe

Bang Has said...

Salam lawatan .. antri yg menarik ..

Wiyah said...

thaks bang has...nanti lawat lg eh,,,hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...