To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, April 9, 2011

At last dapat gak merasa durian....


hahha di perantauan la sangat ko ni wiyah....setakat 5 jam perjalanan kuantan - batu pahat!! hahak biarla yer....actually dah lama mengidam nak makan  durian...slalu duk terbayang2 jer rasa manis lemak durian neh,,,,haih nak tggu blik kuantan lambat lg coz wiyah tak reti nk pilih & beli durian...cakap kat en.hubby last 3 week balik en.hubby nk beli tp tak terasa nak lagi time tu,,dah ada kat sini baru terasa nak..hah baru la padan muka sendiri hari tu jual mahal sangat!

tapi malam ni hajat nak makan durian dah tercapai  time otw nak ke kluang tadi...tiba2 sha cakap,,eh durian la k.wiyah!! wiyah pun tanya nak benti & kaki serta merta tekan brek & tangan bagi signal...haha perkara yang tak dirancang at last dapat gak merasa..

per lagi..berbulu mata la tgk harga rm 24/kg,rm 28/kg, rm 13/kg tapi xder la ambik yang tu kan..itu semua GRED D 41...we ol just ambik yang rm 10/kg..mula2 ambik sebiji tapi bila dah makan terasa nikmat manis & lemak tu..haha amik ko tambah lg 1 biji !! total semua rm 21 semuanya!!


menurut tokei durian tu..durian daripada bentong,,durian tembaga namanya!! puas hati dapat makan sampai la ke skang sendawa masih lagi terasa durian...rasa macam nak lg jer,,hehe boleh ke cik abg suhairi?

tengok isi dia kuning kan...mmg manis & lemak i cakap u...licin semua,,biji pon tak bleh blah,,, togel semuanya haha!!

sempat lg bergambar ngan durian...haih tak tau nak kata la!


minah ni pon sama...bergambar tak menahan,,siap uncle tu suruh pegang durian lagi!! wakaka

lepas makan durian g jenjalan kat parkson kluang...kejap jer tak lama kat situ,,tp  masih sempat rembat 2 helai baju!! haha...murah so pe lagi grab jer la..hihi
pastu ternampak plak macam ada pesta apa ntah...byk booth & pameran,,g jenguk2 kata nk jalan2 release tension kan,,,ha amik ko ternampak plak cekak yg sangat comel kalo pakai ngan shawal..1 RM 3,,so beli la dua haha 1 gold & lg 1 silver  macam yg wiyah kat pikcer bawah neh...excited coz nampak comel...haha perasan la ko ni wiyah oit!


cekak shawl  RM 3 jer ..haha nice kan!


Apapun..rasa syukur sangat da dapat apa yg di idamkan,,thanks sha coz teman tadi!! ouch bila da makan durian neh..ada rasa nak makan yang mlain & macam2 based drp durian!! uit nak makan ikan patin masak tempoyak...abang besnyer dah lama tak makan neh...huhu


OKE LA..INGATKAN KAN RASA BINASA,,IKUTKAN HATI MATI!!
SO CAMANE YE...ERRRK??? 
HEHE

-THANKS FOR READING-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...