To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, April 22, 2011

Gunung Senyum...Here I Come [ Sukaneka,BBQ,Penutup]



sambungan citer daripada SINI...dah lama tinggal cite nih,,agak2 lupa dah hehe,xper wiyah try refresh & try complete kan cite ampai abis yer..untuk rujukan wiyah & kawan2 sume for d next program nanti ;-)

oke wiyah straigh to d point la yer...petang lepas we ol daki gunung & teroka gua tu...xder apa nk buat!! masing2 dah penat,,,lepas sampai base camp we ol mandi,solat & rehatkan badan kejap...the pukul 5 kawan2 gerak,,,tanya urusetia (kami la tu...urusetia 4 org terbongkang tidur haha)....tanya xder aktiviti ke petang ni....diaorg ajak wat sukaneka  coz bosan...plan nye nk wat hr ahad pagi skali ngan penutup!!

tapi takpe lah....kita yang rancang so kita boleh ubah la kan..kalau xder halangan!!...so we ol kata ok lah...proceed jom kita wat sukaneka petang neh....walaopon sgt penat tp bangun jugak demi kawan2 kan ;)
apa aktiviti nya??? hurm...sumenya

Permainan Tradisional!
permainan masa zaman kanak2 dulu...dah lama tak main mmg syok la kan

meh wiyah senaraikan permainan sukaneka dat day :

1. belon air
2. gula-gula dalam tepung
3.bola pingpong dalam sudu
4. zero point  or main getah
5. galah panjang
6. baling selipar

u ol sume pernah main tak??....hurmmm  ingat lagi masa kecik2 dulu!!
so sweet....kan :-)
jom kita layan gambar... 

 bawa bola pingpong dalam sudu menggunakan mulut...group yang habis dulu di kira pemenang!!


 haha...mainan budak sekolah tadika kan!! tapi seronok tengok muka semua putih melepak kene ngan tepung...semata2 utk cari gula2..group sape yang dapat paling banyak gula2 dikira sebagai pemenang..


 main ni mmg kelakar habis...air di isi dalam belon then baling ke belakang,,cara main belon tak boleh pecah sampai ke orang yang paling last...then pemenang akan dikira dengan jumlah belon yg paling banyak tak pecah ..of course la xder kan hhaha...habis sume belon pecah di tengah jalan sebelum sempai sampai ke belakang!! kehkeh...suka suka,,;-)

 ni plak main baling selipar & galah panjang!! sori tercampur plak..
main ni pon bes...masa kecik2 dulu ni la antara game yg paling famous wiyah main...boleh katakan tiap2 hari main la..hehe


 sesi warming up b4 start game....comel kan diorg neh!! kecik comel jer..awet muda hehe


 tu dia ...game baling selipar! haha...salah sorang akan baling selipar ke arah selipar tiga segi tu (apa ntah lupa da nama dia)..then bila terkena kat selipar 3 segi sume org akan lari...baling kat ahli kumpulan lain sampai sume ahli kumpulan mati...baru la bleh shift ngan group lain,,,game ni xder pemenang main just utk suka2  jer...tp mmg bagus coz badan & otak kita akan bergerak aktif dalam masa yang sama...


 aksi2 masa main zero point or main getah..mmg xleh nak tahan gelak time neh!! u fren mmg rock & sporting la....i like 1000x haha!! main ni kita just lompat2 jer..tp bkn takat lompat biasa tau...kena ada skill melompat gak yer..salah lompat nanti buruk padahnyer...;-)



MALAM BBQ & MAJLIS PENUTUP

actually malas nk wat n3 baru so continue sini jer la yer...jgn bosan plak baca panjang sangat nanti hehe...
oke lepas we ol bersukaneka petang tu...then blik mandi & solat sume...lps isyak sesi makan malam & barbeque plak..kiranya masa we ol mmg full la d whole day!! then proceed ngan majlis penutup terus..

 majlis dimulakan dengan ucapan drp pengarah program cik epo, &  pensyarah en.pie serta mc kita cik moon!! thanks atas nasihat,komen dan pandangan yang membina..pengalaman mengendalikan program ni sangat2 bermakna!!1st time handle alhamdulillah syukur...semuanya berjalan seperti yang dirancang...
walaupun susah perit pada awal kertas kerja tp..segalanya makin dipermudahkan sehinggalah tibanya hari program,,berkat doa & kesabaran!! terima kasih tuhan..kawan2..suami & semua yang memberi sokongan pada kami.....

then majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah sekaligus merasmikan majlis penutup program...tahniah kepada semua penerima & thanks pada semua sponsor!! jasa2 kalian sangat dihargai..semoga bisness kalian bertambah maju di masa kan datang...amin

 penerima2 hadiah...

then kat bawah aktiviti urusetia utk adakan slide presentation malam tu...disebabkan projector dah dipinjam terpikir2 nak wat apa...malam kebudayaan mcm yg dirancang??? hurm x bes jer..
then terpikir la...nak wat tayangan semula gambar2 yang we ol ambil sepanjang program..at least ada gak aktiviti yang membosankan kan..kan just nk release tension so wat pe nak sakitkan kepala kat sini...we enjoy d show la!!

b4 tu kena la wat kertas layar dulu [eh btol ke tak ni yer..hee]....kat hutan mana la ada sume benda alh ni kan!! so as a lecturer to be...must be creative & critis kan!! kertas putih kami jadikan layar dgn cantum2 kan jadi mcm screen besar macam kat kedai mamak tu...ngeh ngeh

 sesi wat kertas layar & cik moon wat video movie maker +++ background lagu senyum...sesuai ngan tema gunung senyum ..pergi utk bersuka ria kan!!
senyum tak perlu kata apa2..

pastu sesi makan2..bbq melantak sampai buncit perut haha
pada chef2 malam tu...thanks yer kamu sangat rajin!!

menu malam tu ...

nasing goreng + bbq ayam,hotdog,burger + coleslow ( we ol wat sendiri) + megi kari + buah2 + air kopi + air sirap br catering jer sume..hehe bukan masak pon...tp catering ni mmg bes2 pa yg dia masak sumenye sedap!! 

meh nak promote cket..kalo nak g  sini bleh kol kak azia (catering) haha..ni no tel dia : 016-9361671 [harga boleh dirunding2 lagi..kualiti terjamin]

oke la...kat sini jer kot,,ada lg 1 part last..skang ni wiyah nk study dulu isnin ni 1st paper final exam for dis semester!! good luck utk diri sendiri

-THANKS FOR READING-

1 comment:

Che Mid said...

Salam kenal dari che mid.. baik2 jaga diri ya wiyah, jgn lasak2 sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...