To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, April 14, 2011

Kerang Bakar Senggarang memang bagus bangat!!!



hai apa khabar semua,,lunch apa hari ni??? mesti besh2 kan...hurm wiyah br je lepas lunch sizzling yee me @ arked UTHM foodcourt!! kelaparan lps abis kelas statistik tadi...

oke wiyah nak story cket pasal 1 tempat makan kat batu pahat ni,,wiyah g 2 3 hari lepas!! slalu duk dengar member2 je cite..bes la itu la,,so br2 ni ada kesempatan  we ol g la try...nak gak tau d real story mcm kwn2 duk cite tu kan..haha

Kerang Bakar Senggarang, Batu Pahat

they ol dah bg tau awal2 lg kat wiyah...dia just warong2 jer bkn restoran!! takut kata indah khabar dr rupa plak..haha,,ala wiyah bkn kesah pon janji makanan dia ada keistimewaan dr tempat2 lain kan..wiyah pon nak mention kat sini gak..wiyah highlight lg skali bkn just warong bkn restoren okeh! mana la tau kan kot ada org double triple standard dia..alergik mkn kat warong ke aper kan...but not me ok!! i sebat je semua..janji halal!

k u ol tgk dulu view kedai yg jual..kerang bakar d famos amos tu! warong terletak kat tepi laut..bagi wiyah sgt nyaman & tenang jer makan kat sini...maklumla org kampung kan..asal usul org duk tepi laut gak!! hehe

view daripada warong ke laut...6.30 petang


view warong drp depan...duk bawah pokok besar


view warong lg 1...ada 2 warong kat sini actually,,tp wiyah prefer yg ke-2 coz suggestion drp kwn2,,ramai org lepak2 amik angin petang kat sini...


satay & otak2 dibakar kat depan tu,,bila order br bakar!


susun atur dalam warong...bkn takat ala2 kampung tp mmg kampung sgt pon!! hehe



memperkenalkan...wiyah ehehe,,muka minyak2 x bleh blah!


hah ni la menu special kat sini...kerang bakar rm4/mangkuk
1st time wiyah mkn kerang bakar macam ni...dia bakar & salut ngan os/kuah mcm kuah satay gitu,,rasanya macam pedas2 mani..memang bengkak & seksi la bibir u ol!! huhu tapi SODAP sangat!

slalu makan kerang bakar yang cicah ngan sos or ar asam jer kan!! kat sini mmg ada kelainan cket..so nanti en.hubby datang wiyah nak suggest dia datang sini la,,bleh tak abang?? haha 


licin tinggal kulit jer huhu....kalo la kulit kerang tu boleh makan kan,,mesti tinggal pinggan jer..hehe
1 pinggan mkn 2 org ngan sha...licin maaa!


side order,,sate ayam & daging! lembut,garing serta manis2 cket....0.50sen/cucuk + nasi impit 1 ketul  0.50 sen gak


otak-otak johor 50sen/pcs....bes gak yang ni,tp org timur pastinya ada otak-otak yg lg bes la kan!!nak gak promot haha...

okla ngantok tgh hari ni..nk tdo jap then kul 3 fakulti nk setel2 ume then esok balik kuantan yeay!!!! tak abar nak tunggu esok....lalala ;-)

2 comments:

Tihara said...

salam,

mmg nampak sedap kerang tu..
kecur air liur..
kalo kat pantai timur..yang balut dgn daun kelapa dipanggil sata..
dan yg balut dgn daun pisang dia cucuk kat lidi
tu baru panggil otak2..rasa dia lebih kurang jer :)

Wiyah said...

btol la mmg sedap..erius mmg 1st time wiyah makan & dah jatuh hati terkenang2..hehe,,terbalik la sayang yang balut ngan daun pisang tu sata & yang balut ngan daun kelapa tu otak2...mmg sedap sesangat kan!! nanti kalo free ke sana bleh la wiyah jd tour guard...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...