To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, April 11, 2011

wiyah minum air toddy!!!



hye slamat pagi..jam skang dah kul 2.00am,,,kepala ting tong jer neh hehe!! bila dah ting tong n mcm2 la keluar dr kepala er...nk tanya pernah minum toddy x?? haha percaya x..wiyah pernah minum??? uish wat statement maut neh...mau kene cekup nanti kehkeh..! mmg pernah minum tp bukan toddy yang memabukkan tu...ni toddy yang x mabuk langsung mmg sedap..aik ada yer?? haha meh nak citer...sebenarnya wiyah yang jakun  xtau air apa duk jual kat tepi jalan tuh otw ke brincang,..dah 3 4 kali lalu,,tertanya2 gak air toddy tu air apa yer..skang wiyah dah tau " air toddy" tu ape..u all tau ker ? ngehngeh
I
I
I
I
I
V

ha kalo nak tau meh nk citer...ekceli wiyah terjumpa buah ni masa g cameronlast few months...haha mmg dah basi gile kan citer neh!!! basi pon basi la..janji nak share gak!! haha masa g bln dah tengok org duk benti tepi jalan beli air tu!! dalam hati terdetik...eh kenapa air kelapa dia kaler coklat eh [ x amik plak gambar air tuh]...mcm besh jer tengok tp malas plak nk bukak mulut suruh en.hubby stop g beli air tuh... then masa g baru2 ni singgah la beli..coz nak rasa per air tu kan!! jakun gila wiyah ni.. pantang tgk benda pelik mmg nk try haha..xpe xtry xtau kan

ni la rupa buah toddy....pernah tengok x b4 dis???


kalo kita org biasa2 ni..panggil buah kelapa laut!! hurm kalo panggil nama neh..agak2 tau x?


hurm rasanya not bad...hokey for ur info xder air pon dlm buah ni..just isi mcm kelapa muda..bleh imagine x tuan jual tu ckp mcm isi dalam dia macam hingus kita jer !! eeiii yerk....
tp minum gak haha,,sbb x tengok yg esinya yg real time tu...

air dia kaler macam air cincau gitu...dia ckp air tu jd coklat coz masak ngan gula melaka + isi toddy tadi,,air ni baik utk kesihatan..fungsinya mcm air barli gak,menyejukkan dalaman badan kita!!


hah kalo nak tau..toddy palm ni ekceli buah kelapa laut tapi tak tau la afrika ke tak kan...mahal seh air neh  1 cup 2 hengget!!!





meh close up cket...


ni la rupa buahnyer..mcm buah MANGGIS kan !!



p/s : nanti kalau ke cameron..singgah la tepi jalan on the way ke brincang!! siyes mmg sedap air neh..rasanya lain dari yang lain,sobleh try nanti!!


THANKS FOR READING
SHARING IS CARING & CARING IS LOVING KAN....;-)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...