To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, March 3, 2011

Seafood Goreng Kunyit


salam pagi jumaat semua...semoga hari adalah hari yang ceria untuk anda semua & semoga berada dibawah lindungannya..insyaAllah!!

ok hari ni nk mulakan kerja ngan 1 n3 la dulu since class cancel pagi coz ada sambutan majlis maulidurrasul kat uthm induk....wiyah xjoin pon,,tdoooo sampai kul 9a.m haha,,petang nanti ada Taklimat Latihan Mengajar...harap2 dpt tempat yang wiyah mintak tu!! semoga Allah mempermudahkan segala urusan perjalanan hidup wiyah...Amin ..amin ya rabbal alamin!

pagi ni wiyah nk tulis 1 resepi yg wiyah masak untuk en.suami last week.....

******************************

SEAFOOD GORENG KUNYIT


seafood & hati ayam goreng kunyit
bahan2:

1. udang + sotong ( kalo nk tambah ketam,lala n pape pon boleh) ~ perap ngan garam & kunyit
2. carrot +kacang buncis + cili api + bwg besar + bwg putih + serai + daun limau purut

cara nak masak :

1. masak bahan perap td sampai kering airnya
2. then masukkan minyak + serai + daun limau putut + bawang + cili padi
3. then masukkan sume sayur & perasakan SESEDAP RASA
3. dah siap utk makn...simple jer kan!!

Note : actually pikcer kat atas tu...wiyah masak 2 menu,,hati ayam goreng kunyit!! dengan cara yang sama...almaklumlah 2 org nk mkn tp lain2 selera tekak haha...so jadila mcm tu walopon ada 2ketul jer hati ayam!!! bila da campur2 ngan sayur seme jadi banyak la gak kan..hehe

***********************************

ok kalo rasa teringin nk tau per rasanya..bleh cuba nanti!!
duk terpikir nk makan per hari ni...duk bujang so makan ala2 bujang la gak kan,,,xper wiyah xkisah pon..bersyukur dengan rezeki yang diberi


~ Semoga Hari Esok Lebih Baik Dari Hari Ini~


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...