To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, March 29, 2011

Jambu Madu lagi dan lagi !!!



assalamualaikum semua...bersiaran dgn mata yg sgt mengantuk,,nk amik mood utk buat slide presentation kat supervisor esok!! masih belum start apa2 lg..sgt2 xde idea!! huhu

oke sementra wiyah dapatkan semula mood nk wat keje sambil2 tgk fuhhhh @ TV3,,wiyah nk share cite pasal jambu madu la...hr tu da cite kan,,tp tu jambu madu kat tepi umah wiyah kan..tp ni kita g kebun tok saudara en.hubby la plak..kat dungun


sgt2 fresh & juicy jambu madu ni...manis,besar, rangup,merah...bla bla hehe [ wiyah petik sendiri yer buah ni..capai ngan tangan jer]


alkebetulan baru2 ni wiyah ada balik dungun..kampung en.hubby coz lawat tok perempuan yg sakit skarang neh,,,semoga kesakitan & kerinduan tok dikurangkan serta terubat dengan kehadiran ank cucu semua!!


b4 sampai umah tok...we ol akan lalu kebun yg macam2,,sayur buah2an, ladang limau,ladang sawit,ladang getah & ladang jambu!! for ur info umah tok agak terpencil & jauh ke dalam kampung!! dr jauh wiyah dah aim kalo jambu ni berbuah & tok su [to saudara en.hubby] ada kat kebun...wiyah nk singgah coz dah lama tunggu jambu tok su neh,,,slalu blik kampung x kena musim..tp kali ni rezeki we ol...apa lagi mcm kera dapat bunga la kan!! tok bg permission suruh petik sendiri nk yg macamana & banyak mana...terus berlari sana sini mcm org g*** ...haha,,en hubby jd mangsa kena jd photographer x bertauliah...

tp takkan nak tempek sume pikcer kan...tempek yang mana patut jer la kan!! so layan yer minah & mamat yg terkinja2 kat kebun tgk buah jambu yang sangat2 banyak...6 hektar oke!!! fuhhh mcm2 jenis jambu ada..tp wiyah g bhg depan jer la coz hari da nk maghrib & hujan plak tu..kehkeh



tengok tu lebat kan buah jambu madu tok su ni...en.hubby x sabar2 nk petik buah,,habis sume plastik di buka..wiyah tukang bagi arahan..yang tu besar abang,,yg tu merah abg!!
wiyah x gerak mana pon coz takut pacat..kehkeh



hah ni la keje wiyah..abang ambik gambar jap!! sana situ sini...nasib la en.hubby jenis yang YES je sumenyer..hehe,,thanks yer abang!!


dalam mulut dah penuh jambu...dalam baldi pun banyak dah!!! then petik lagi coz nk yg lagi merah & besar haha...padahal bkn makan sgt pon,,,geram tengok buah tu banyak sgt actually!!


ha..ni la tok su!!! jgn x caye umur dah hampir 70+++ tau..tp masih gigih & kuat lagi berbakti pada tanah tau!!!

tok su tengah timbang buah jambu yang wiyah nak wat balik kat family & jiran tetangga..to su bagi special price rm5/kg plus ngan 1 plastik lebih lagi tau!!

kat lain mmg xleh dapat harga mcm ni...kat luar slalu wiyah beli harga lebih kurang rm 10-12 per kg..dats why wiyah beli banyak!! haha..makan biar puas hati kan..alang beli biar banyak!! so saper2 yang berjiran selang 2 3 buah rumah dapatla merasa jambu madu neh...haha lepas ni bleh la berjiran ngan wiyah kalo nk..lalallal ;-0



OKE..THANKS FOR READING!!!

4 comments:

❤ inscollection ® said...

salam..saya da add s kawan...jom je blog saya juga...
nt boley tgk resepi awak...boley try..hihiii
ni blog saya

http://inscollection-on9.blogspot.com/

tq :)

salam perkenalan...

Wiyah said...

oke tq...bleh kita share2 resepi kan!! resepi org muda hehe...nice to know u,,salam perkenalan!

hasyah said...

nak sikit buah jambu

Wiyah said...

ambik r..cuti sek ni kalo ada rejki mu aku blik kdungun adalah..haha mmg byk giler!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...