To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Wednesday, March 16, 2011

Kem Kepimpinan Pengawas


ok semua...hari ni wiyah nk update 1st aktiviti wiyah for dis semester...Kem Kepimpinan Pengawas or bleh katakan sbg kem motivasi la kan , actually dis camp was done 2 weeks ago disbbkan xde masa nk edit gambar & recall semula aktiviti tu...so tertangguh la n3 ni,,tp hr ni wiyah cuba usahakan utk complete kan part 1, 2 & 3 or within a few days la kalo xberkesempatan mlm ni..ngehngeh

program ni actually anjuran daripada UTHM diserahkan kepada class we ol utk realise kan as requested drp Pengetua Sek. Men. Tengku Mahmud Iskandar , Senggarang Batu Pahat Johor.actually program ni diberi pada lecturer we ol [ class of pengurusan kokurikulum] tp disebabkan we ol student lecturer tu...so kami la yang terpilih untuk handle program ni...hehehe, walopon xde experience dlm buat program mcm ni..but we take d challenge!!

for d 1st step...we ol kena complete paper work/ proposal & construct modul for d activities...
alhamdulillah everything was done as our plan..sebanyak 16 modul telah dibina oleh class we ol..tp wiyah terkecuali drp buat modul coz wiyah bhg pengurusan!! tapi x terkecuali dlm mengengendalikan aktiviti bersama pelajar tau..
.
.
.

pada awalnya 150 orang pelajar sahaja yg terlibat..tapi pada hr pendaftaran tu lebih drp 170 org pelajar berdaftar..sambutan sangat menggalakkan membuatkan we ol bersemangat utk teruskan aktiviti...antara pelajar yg terlibat dlm program ni seperti pengawas sekolah,pengawas pusat sumber, ketua kelas & penolong ketua kelas
.
ok

sebelum tu meh wiyah perkenalkan barisan pemimpin
pemimpin yang memimpin bakal pemimpin pada masa hadapan


kakak & abang fasilitator yg ceria2

tengok tu..macam2 kan,,apa pun bersama u ol sgt seronok & syok tau!!

di pagi hari pendaftaran [ sempat lg posing]


okey kita teruskan dengan program pada hari tersebut:

Nama Program : Program Kepimpinan Pengawas
Pelajar Yang Terlibat : Pelajar tingkatan 1 - 5
Peserta : 170++ orang pelajar & 19 0rang fasilitator
Lokasi : Sek Men Tengku Mahmud Iskandar, Senggarang Batu Pahat Johor
Penceramah : Tuan Haji Yusof Jamar [ pensyarah falsafah pendikan wiyah sem lepas]

Objektif Program :

  1. Memupuk semangat kepimpinan dalam kalangan pemimpin sekolah
  2. Menggalakkan pelajar untuk berani tampil menyuarakan pendapat & pandangan masing-masing
  3. Melatih pelajar menjadi pemimpin yang bertanggung jawab pada setiap tugas yang diberi

Berikut senarai modul & fasilitator yang bertugas utk aktiviti masing2...setiap modul yang dibangunkan mempunyai objektif & tujuannya tersendiri...[kalo ada sapa2 yg berkenan & berminat ngan modul ni boleh contact wiyah...xder masalah utk berkongsi ilmu kan]


Bil.

Modul

Nama Fasilitator

1

Run The Round (Ice Breaking) (30 Minit)

shazana

2

Jejak Kasih (LKB) (20 Minit)

wiyah

3

Trademark (Ice Breaking) (20 Minit)

muna

4

Siapa Saya? Keunikan Nama Saya

Hawa

5

Potensi Saya

Azmarida

6

Garis Wawasan Generasi Baru

niza

7

Kumpulanku

Wani mansor

8

Penjaga Harta Karun

salme

9

Silang Dan Menang

najwa

10

Si Putih Dan Si Hitam

akmal

11

Di Mana Anda Berada

yon

12

Kapal Karam

Hamizah

13

Menaiki Rakit

Norizazi

14

Radio Buruk

Teh amelia

15

Bubble Coach

Che ah

16

Talk What You Want

Syafinaz
























fasilitator ni mmg suka bergambar...time ceramah pon sempat lg..kahkah

lepas acara ceramah oleh tuan haji yusof jamar...kem kepimpinan diteruskan dengan 16 modul yg terenarai kat atas...tp tunggggu kita continue part II yer coz wiyah nk kena wat assignment statistik plak..esok ada class huhu...sori yer...

Kem Kepimpinan Pengawas...to be continued part II ;-)

anyway thanks for reading..i'll be appreciate it!

3 comments:

Uncle Lee said...

Hi, very interesting post. I enjoyed look thru the very nice pictures.
Regret bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, so unable to comment.....takut silap get mistaken for marriage proposal, itu la lecheh, kan? Ha ha.
Just kidding.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

Wiyah said...

thanks for d comment uncle lee...i like!! ;-)

amni said...

SALAM..berminat ngn modul2 aktiviti ni sume..leh share tk? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...