To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, March 6, 2011

Chicken Ball Spaghetti


hai semua...camane 1st day this week,,monday blues x??? hehe...u ol x blues wiyah yg blues ek,,hr ni malas sgt2 nk bgn pagi kena g kelas kul 8.00 pagi..tp kuatkan semangat gak celik mata & g kelas tp 1 jam jer rasanya duk dlm kelas lps tu terus lesap...hakhak bosan gila lecturer ngajar hr ni,,boleh duk menongkat dagu jer dlm kelas..kahkah

k la..skang da maghrib,,nk amik mood utk wat keje mlm ni wiyah nk share 1 menu western...aah western la sgt wiyah oit!! mcm la hebat sgt ko masak sampai nk publish bagai yer blablabla...
hakhak..sukahati la nk ckp per,,mmg wiyah xreti sgt but its good utk org yg baru blajar masak & baru berumahtangga nk masak utk yg tersayang kan ..byknye la bebel kan...hihi sabo jer la [ versi hantu k.limah blik umah] kahkah

k actually spaghetti ni request drp anak buah wiyah..so as a good aunt mestilah tunaikan apa jua permintaan diaorang kan!!

************************
CHICKEN BALL SPAGHETTI a.k.a bolognese spaghetti


nak tau apa rasanya....hurm jom try!! ;-)

***************
Spaghetti Souce
***************

bahan2:

1. chicken mince,tomato puree, ready made chicken ball
2. bwg besar + tomato [Cincang dadu]
3. sos lea & perrin

cara nk masak :

1. tumiskan bwg besar sampai wangi
2. then masukkan tomato puree + tomato cincang + chicken mince + chicken ball+ sos lea & perrin
3. tambahkan perasa secukupnya masin,masam & manis [3M]
4. masak la semasak2 nye...macam kat bawah neh .. hehe
.
.
.


masak dgn api yg sederhana je tau...

&

dalam masa yang sama
rebus spghetti tu...+ cket mentega or minyak [xnak bg lekat2]
mcm kat bawah nih..
.
.
;-)

tak lekat kan...actually ni silap beli,,1 yg kasar 1 yg halus,,,dah nk hidang br perasan..kahkah sebat jer la bdk2 oi..sori yer next time kita wat lg!!
.
.
.
pastu bleh la hidang mcm neh


ni la resepi org yg baru blajar masak...en.hubby ckp not bad!!

walopon x sehebat chef...tp masih ada niat utk belajar & terus belajar hidangan utk yang tersayang kan...

~ AIR TANGAN ISTERI ADALAH KUNCI KEBAHAGIAAN~
INSYAALLAH..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...