To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, March 8, 2011

Kue Teow Tom Yam ala Thailand


selamat tengah malam semua..haih xkan da tdo kot!! awal lg kan..malam masih muda yer,,hurm bg student mcm wiyah ni mmg time mcm ni br nak bukak buku la..
skang bukak blog dulu then br buku yer..haha nk amik mood utk study statistik test hr khamis ni,,dr td buka buku mcm blur jer so better wiyah wat 1 n3 dulu la kan...
jom kita share resipi ni
....................
credit to YANA coz share this recipe & tips...for ur info yana ni officemate wiyah masa keje ngan developer kat besut dulu,,sangat baik & caring orang nyer!! lama sgt da tak jumpa,,xder masa sori yer yana sibuk sangat2 skang ni..slagi xabis blaja mcm ni la nampaka gaya nyer...
ada masa pjg umur insyaAllah kita jumpa nanti
....................
.
.
masak time blik kuantan hr tu,,masak utk adik wiyah yg tgh duk mabuk2 tu xberselera nk makan..asyik muntah jer!! [sampai adam pon ckp..ibu ni asyik muntah jer,,,eee kotor la ibu ni] erk pandai plak adam ckp mcm tu kan..tp mulut dia mmg ckp non stop mcm org tua skang neh!!

ok jom tgk resepi kali ni...masak apa yg ada jual kat kedai runcit tu jer!!

*****************************
KUE TEOW TOM YAM
*****************************


adam ckp...hurm cedap nye bau mee cik yah!! hehe

bahan2:

1. ayam+udang+sotong
2. babycorn + carrot+ bunga kobis + tomato & bawang besar
3. serai + daun limau purut
4. bwg putih + cili api [tumbuk lumat]
5. perencah tomyam
6. kue teow...meti la wajib kan!!


cara masak:

1. tumiskan bahan tumbuk
2. then masukkan ayam+udang+sotong+ serai + daun limau purut [sampai masak]
3. masukkan sayur + perencah
4. perasakan SESEDAP RASA masam,masin cukup
5. hidangkan [letak kue teow then curahkan kuah] macam kat bawah ni
.
.
.
V

erm..cane mudah kan,,;-)

hidang macam ni kalo nk taburkan daun saderi bagi bangkit bau..

OK...bila free & nk tau apa rasa tomyam ala thailand ni...bleh la try nanti yer,,last thank to yana coz sudi share tips ni,,mmg confirm sgt sedap!!

~ SHARING IS CARING~
uit yer ker....lain2 boleh tp suami tidak boleh dikongsi yer!! sangat2 membangkang POLIGAMI!!
haha tetiba jer kan..kahkah

2 comments:

hasyah said...

ingatkan makan kuew teow sebelum study...huhuhu, bosannya duk sorang2 kat umah..

Wiyah said...

huhu kalo mkn b4 study alamatnya xstudy la lp tu..huhu,,godk2 la resepi bleh try n error! aku da xsbr nk cuti nk beli oven g klas wat cupcake..nk blajo wat kek la plak haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...