To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, March 25, 2011

Terima Kasih Abang !!


oke..hari ni nak berjiwang karat ngan en.hubby kejap yer!! kalo rasa nk muntah hijau ke kuning wiyah x kesah,,silakan ;-)

ala bkn pe pon,,kalo u ol ada terbaca n3 wiyah pasal Alhamdulillah aku terselamat!! tempohari..sori mls nk link kan..sila cari sendiri yer,,hehe
wiyah 3 kali di uji miss accident on that day..

alhamdulillah en.hubby baca n3 tu & last week wiyah blik ptg jumaat..esok pagi2 sabtu en.hubby ajak pegi kedai tayar..thanks abang for ur concerned & caring..really appreciated it!!
okeh straight to d point....kete myvi putih+kuning+ oren+coklat ( coz sgt2 kotor mesti la mcm2 kaler kan) lalala..musim ujan la,, hakhak tu ditukar keempat2 tayar sime tyres kpd michelin (guarantee 6 years u)..[ maaf x berniat nk kutuk mana2 tayar yer..just pilihan kali ni tayar michelin jer]

d moment2 tayar lama diganti baru..;-)


mula2nye ingatkan masalah tayar jer..rupa2 nye mcm2 prob lg,,tambah itu baiki itu dan ini,,meh wiyah list cket apa yg wiyah ingat for my & ur reference later!!


1. masalah tayar yg dah xder bunga
2. masalah minyak brek yang tersumbat ( minyaknyer sgt2 keruh)
3. masalah alignment & balancing ( byk langgar lubang) haha
4. masalah chamber ( tayar makan sebelah)


alhamdulillah sume masalah telah diatasi dgn kos 3 belah tapak tangan huhu kering sementara tunggu 24hb haha..tp apa2 pun sgt2 berpuas hati dgn servis yang diberi..3jam ++ just utk tkr & check tayar semata2...wiyah suggestkan pd org2 kuantan..kalo ada masalah sila dtg sini tkg promote xberbayar haha..xpe janji kita puas hati walopon cost agak tinggi!

niat awal b4 pilih tayar nk tukar skali ngan rim 15'..tp bila di calculate +- huhu,,agak byk yg perlu ditamba over d budget!!..mungkin kos cecah 5 belah tapak tangan,,,mmg tak mampu !! so we decide tukar tayar jer la dulu..bersabar & bersyukur ngan apa yg ada coz rim asal masih elok condition nya...selepas ditimbang semula

so..kat situ wiyah ada snap address kedai pengedar tayar michelin tu,, lagi senang jalan otw ke PSDC dari semambu...tepi jalan jer kedainyer!




to en.suami tersayang....

thanks a lot for ur concerned & caring
thanks for the 1K +++
time kasih atas kesabaran menanti walaupon abang ada discussion..
but still teman baby kat kedai demi pastikan
perjalanan baby dr ktn - bt. pahat & bt.pahat - kuantan selamat
insyaAllah baby akan sentiasa ingat pesan abang
Bawak kete slow..ikut speed limit yg ditetapkan!! arahan JKR la katakan
(tp bila ikut speed limit abg...perjalanan melebihi 1jam +++ huhu)
terima kasih segala-galanya
I LOVE U...i will loving U for the rest of my life!
InsyaAllah


2 comments:

Aida Nuriezma said...

hohoho...gitu la cite nye ye..puncenye eh..hehe..
alalala...sweet la sguh ye ayie wiyah ni.ececeh..
ok la tu dh tukar sume..i dlm pale otak mcm nk bubuh spoiler je ckit.cermin yg crack hr tu pun dok gitu jgk.tapiiiiii...ble ckp kt adi responnye mcm x brape jek.huuu..maklum ler i saga je kan.g kje blk kje aje.tp walau macam mane sekali pun i akn tkr jgk.kahkah..kalu duit melimpah ckit la.heee...

Wiyah said...

huahahaha puan aida adi...u jugak so shuuuuwit!! ngehngeh,,,terpaksa u kalo x tkr kot jadi lain plak nyer..coz brek mmg x mkn langsung tayar berpusing2..seram i kalo ingat blik time tu! cermin crack tu u ada insurans skali x? kalo ada leh claim jer..kalo xder next insuran u masuk r cermin skali..kalo x silap i tambah rm75 jer kot..then leh claim, i wat myvi mcm tu hr tu..x per i doa kan duit u melimpah2 eh buleh tkr vios plak..hehe amin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...