To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, March 12, 2011

Alhamdulillah aku selamat....

Assalamualaikum w.b.t
slamat pg semua,,,wiyah bersiaran terus dr kuantan! xtau nk describe camane perasaan skang neh..either happy.sedih,truma,terkejut or x de perasaan langsung!!
hingga ke saat wiyah tgh update n3 neh..wiyah dah selamat sampai ke kuantan kul 9malam tadi,bertolak dr bt pahat kul 5petang!! mcm2 rintangan sepanjang perjalanan semlm...
wiyah jumpa 3 accident...1st kete terbakar sdg ditarik towing car,2nd kete jatuh gaung org sdg merangkak naik,3rd kete berpusing arah then langgar pokok!! tu semua apa yg wiyah lihat sepanjang perjalanan..
itu yang wiyah tengok
.
.
.
tp..apa yg berlaku pd wiyah plak sama dasyat dgn apa yg dilihat!!,,wiyah terbabas 2 kali & hampir dilanggar dr tepi sekali!!
subhanallah tuhan jer tahu perasaan masa tu..hujan sepanjang jalan!
1st wiyah hampir2 dilanggar kereta memotong dari kiri,,tiba2 masuk line wiyah...terkejut xsempat nk brek wiyah terpaksa mengelak ketepi jalan!! sedangkan org tu teruskan perjalanan dia mcm biasa..rasa marah sgt!!!
plat kete JKL **** kete MyVi di modified jd kete Toyota PASSO..sgt2 xberpuas hati ngan org tu!! haih geram sangat..
2nd wiyah hampir2 berlanggar kete depan coz kete depan brek mengejut,,kete Proton BLM plat TAV **** tiba2 jer brek mengejut!! wiyah tekan brek sehabis mungkin tp xslow gak kete,,xtau apa masalah wiyah terpaksa belok kiri utk elakkan langgar kete depan td..wiyah pejam mata & mengucap panjang!! then bila buka mata kete btol2 dpn pokok..tp xkena pokok!! syukur sgt dont know what kind of miracle happen to me..nasib baik x terlanggar pokok or jatuh gaung...
perasaan masa tu xtau nk kata mcm mata..tangan & kaki sume ketar,jantung berdebar berdegup laju,badan kaku...air mata jer menitik2!!
pd ,masa tu dlm kepala xder sorang pon terlintas dalam kepala..hanya mampu mengucap & menangis!!
3rd wiyah hampir2 berlanggar ngan kete direction bertentangan..kesnya wiyah memotong coz line clear,,tup ada kete bg horn dgn kuatnya! wiyah xperasan kete apa,,time tuh dah kul 7lebih tp kete tu xpasang lampu..suppose da pasang lampu time tu kan!! dah la ujan lebat..knp xpasang lampu kan! thats y xnampak kete dr arah bertentangan!! nasib baik kete sebelah bg ruang utk wiyah masuk lane semula..bersyukur skali lg,,coz masih ada insan yg prihatin di jalanraya,,kalo org tu xberbuat demikian..wiyah xtau la apa yg jadi,,mungkin N3 ni xde la kot..
xtau apa masalah sebenar knp semua ni berlaku,,tp wiyah andaikan :-
  1. wiyah xfokus masa drive [ngantuk or cuai]
  2. keadaan jalan yg licin coz ujan sepanjang jalan + jalan yg berlubang2
  3. masalah brek kete yg kurang berfungsi
  4. masalah tayar yg dah lama xtukar [kpd sesiapa yg berkenaan sila ambil perhatian yer]

so to all...berhati2 dijalanraya!!

dr awal b4 balik..hati dah mcm2 xsedap antara nak balik ke xbalik!! mmg hati berbelah bagi sangat time tu..ikut kaki jer time tu! mungkin btol la kot..kita mesti ikut gerak hati kita..naluri hati berkata mmg ada kebenarannya!!
~ BERSYUKUR DENGAN PELUANG KE-2 DIBERI UTK MENERUSKAN KEHIDUPAN...AKAN KU HARGAI SEBAIK-BAIKNYA~

2 comments:

Aida Nuriezma said...

Subhanallah...gerun dgr.tp alhamdulillah u slamat.
Hati2 ek..

Wiyah said...

thanks U..tu la alhamdulillah i selamat!! mmg gerun sgt time tu..ya allah tuhan jer yg tau perasaan time tu..InsyaAllah i akan hargai tiap detik peluang ke2 yg diberi sebaik2-baiknya amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...