To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, March 3, 2011

Jambu Madu a.k.a Jambu Air


baru2 ni lalu ikut rumah lama wiyah...tgk buah jambu tgh syok berbunga & berputik ,,may be lg 2 mggu masak la kot...beshnyer ingat balik time makan colek ngan kawan2 ofis,,,sedekah kat jiran2 sebelah...wat blik kampung mak plak siap bagi kat jiran2 umah depan tepi blakang...
tp rezeki duk kat umah tu x lama coz ada cket masalah yg perlu we oll move!!
apa2 pun...setahun lebih duk situ,,seronok duk situ coz ada tanah sebelah bleh tanam macam2

ada serai ,limau purut, daun kari, pokok cili, daun pandan & kangkung utk arnab...(tp dah jadi arwah gak)

ok ni la yang wiyah nak citer....
buah jambu madu a.k.a air,,,,kat umah lama wiyah

tengok...xburukkan!!! mmg manis & juicy...;-)


lebat kan buah jambu ni...1 tangkai lebih dr 10 biji!!!


tiap petang we oll akan kutip...then bagi2 kat jiran sekeliling,,bwk g ofis pon ado gak!



lebat sangat buah jambu neh...jiran2 excited tgk buah dia lebat sangat!! haha

en.hubby sedang berkebun!! usaha kutip semua buah yang masak

tp momen ni dah xder...tinggal kenangan jer!! skang duk umah tengah xder tanah cket pon,,so xleh nk wat apa..tanam pokok pandan pon dalam polybag je huhu...
insyaAllah ada rezeki cari umah yang keliling ada tanah..yer la org kampung kan mesti nk tanm itu & ini ek....hehe,,jiwa kampung wiyah ni!!

~ Kenangan & Pengalaman Mengajar Erti Kehidupan ~

2 comments:

ZWAN SABRI said...

Sronok klaw ada tanah kat rumah..
leyh bercucuk tanam.. ;)


MySuaraBlog: Sperma Dan Kesuburan Lelaki

Wiyah said...

yer btol tu zwan...at least ada benda nk wat ptg2 & berbudi pada tanah mmg x rugi !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...