To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, March 26, 2011

Meehoo Goreng Singapura


oke..assalamualaikum,,,wiyah ada prasan visitor dari singapore tp wiyah xtau sape...if blogger tu baca,,wiyah harap sangat akak/adik dapat tinggalkan jejak kat sini...at least wiyah bleh dtg lawat umah akak plak yer...;-)

hurm pg ni wiyah masak meehoon singapura,,since perut lapar & meehoon yg dicelur utk mee sup mlm tadi pon ada lg so wiyah pon goreng la..dapat 1 mangkuk,,jadi la kan wat alas perut!! makan sorang2 dpn tv + air tea O panas..hukhuk sedih ;-(

oke layan jer la...resepi ni yer,wiyah xtau btol ke x cara wiyah ni,,akak/adik blogger singapore kalo wiyah salah sila betulkan yer...hehhe


*******************************
Meehoon Goreng Singapura


bahan2 :

1. meehoon
2. telur + ayam + ayur kubis + carrot
3. bwg merah + bwg putih + cili padi [ dihiris]
4. lada hitam [ditumbuk]


cara wiyah masak : ;-) [ikut suka hati jer]

1. goreng telur bagi hancur
2. then tumiskan bahan2 hiris td + ayam + telu + sayur
3. masukkan meehoon + lada hitam
4. tambahkan perasa SESEDAP RASA

actually kali ke-2 wiyah wat meehoon nie...dulu lupa da wat cane,,kali ni gunakan jer apa yg ada,,tp not bad ada gak rasa lada hitam tu la kehkeh

********************************

boleh cuba kalo teringin nak rasa yer ;-)
THANKS FOR READING

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...