To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, March 3, 2011

Ikan Bakar Air Asam

Assalamualaikum...

hurm agak lama dah rasanya xupdate blog neh,,,tersangatla malas + busy je lately neh,,byk keje..rasa macam beban sgat2 huhu...pape pon life must go on,,never give up!! be strong until d end..hopefully!!

last week wiyah blik ktn...walopon xcuti buat2 cuti sendiri,,ponteng kelas byk!! da lama sgt x blik...terpaksa kena wat mcm tu,,as a student as a wife as a doter!! tu semua tanggungjawab yg perlu dipikul dlm masa yg sama..ala2 3 in 1 !! tp xpe wiyah redho & suka ngan kehidupan skang nie..seronok sangat!

k la kali ni nk update 1 menu yg wuiyah masak time balik last day...en.hubby req masak itu & ini!! xnak makan kat luar..dah x lalu katanya!! wiyah plak ada penyakit malas nk g dapor...yer la kalo cuti mesti la nk rehat sume perkara kan...tp xper demi suami yg sorang ni..wiyah rajinkan diri g dapor masak ngan seikhlas hati yang mungkin...nasib si dia ringan tulang tolong wiyah kat dapor!! apa yang penting kerjasama....tag line wonder pet hehe

so ini la hasilnya bila 2 org bekerjasama kat dapor...
.
.
.


Ikan Bakar Air Asam


2 ekor bakar & 1 ekor kukus

**************************************

Resepi Air Asam

10 biji cili padi ( blender or dadu ) + asam jawa extra (nk pekat isi byk cket) + 1 biji bawang besar + 2 biji tomato ( dipotong dadu gak) + sedikit belacan dibakar dulu

caranya:

* campurkan sume bahan2 kat atas tu + garam + gula + perah limau nipis/kasturi
* gaul rata sampai sumenya sebati & cukup rasa masam & manis SESEDAP RASA
* lepastu curahkan kat atas ikan yg dah dibakar or kukus tadi

************************************

we ol suka makan ngan ulam2...so dis time we ol pilih kacang botol & pucuk jambu gajus ( kat tempat wiyah panggil jambu golok)...mmg ulam feberet family wiyah!! kalo cicah ngan budu & sambal belacan lg bess huhu...

mesti adik wiyah ciknor terliur tgk neh...haha,,kalo rasa nk makan mu masak la nanti..tp dlm pantang xleh makan air asam..kehkeh

ok la daaa...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...