To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, November 11, 2011

Sedap Hingga Menjilat Jari

Assalamualaikum...wbt

Jo nak tunjuk satu tempat makan baru kat kuantan...nak kata baru tak la sangat kot, lebih kurang dalam 1/2 tahun dah buka tapi hari ni baru 1st time wiyah g sini...selalu pergi dekat cawangan yg pertama jer, mr.hubby selalu jer slalu duk cite makan itu & ini kat Foodcourt ni! so hari ni mr.hubby tunaikan janjinya kat wiyah..kami lunch Nasi Kukus Ayam Berempah @ Jungle Foodcourt Indera Mahkota, Kuantan...ini cawangan kedua Nasi Kukus Ayam Berempah JUNA, cawangan pertama berdekatan dengan Kolej Shahputra, Kuantan tapi kat situ alahai ramainya orang & perlu beratur panjang..kalau wiyah kesana just tapau jer..lagi selesa makan kat rumah! 

mr.hubby punya..Nasi kuskus + Dada Ayam Goreng Berempah + Sambal Belacan + Ulam

wiyah punya ...Nasi kukus + Peha Ayam Goreng Berempah + sambal belacan + ulam

kalau nak kesini perlu awal coz kedai ni hanya mula buka pada pukul 11.00pagi & tutup pada pukul 3.00pm....kalau banyak tempahan & customer ramai lagi la awal tutupnya! so kena cepatla yer..kalau nak makan nasi ni..mmg sgt2 laku 'macam goreng pisang panas' tapi ini  ' Nasi kukus + ayam goreng panas' haha

oke..harga nasi ni RM6/bungkus konsep layan diri & jangan terkejut coz ia tak dihidangkan dalam pinggan just dalam kertas pembungkus nasi tu jer..senang lepas makan isi dalam plastik terus buang jer..kerja mudah kan! ;-)

Nasi kukus + Tea O ais limau

 wiyah ambil gambar candid mr.hubby & hubby jugak..tgk mulut wiyah ternganga luas! sangat2 lapar la katakan..tp lps makan tu amatlah kenyang sampai sekarang..malam ni tak bleh makan nasi dah tau!!!


Oke...kalau datang ke kuantan..Sila la singgah kat sini,,rugi tak rasa! mmg berpuas hati...SESEDAP RASA semuanya ..hehe

6 comments:

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum wiyah... :)
ooo makan kat luar ye.. pagi ni nani pun makan kat luar gak.. ngan anak2 plus asben semua skali.. gi seksyen 6 shah alam,,, semua kami makan nasi lemak.. ehehe.. :D

ni tengah dok rebus kentang plak, anak nani nak makan wedges.. :D

salam perkenalan ye..

Aida nuriezma said...

i tgk gmbr pn dh tau bes..mcm stail klate jgk ar..ade 1 tempat kt banggol die bt stail gitu..mkn kt situ bungkus ngan paper+ daun pisang je..ok la kan bt gitu..senang cite.hehe....nti i kesane sila la bwk i kt kedai tu eh.ngeeee:))

Wiyah said...

Jassani : waalaikumsalam..wbt

hehe skali skala..rasanya dah lama sgt tak lunch ngan hubby, sabtu ahad pon x sempat asyik kesana kemari..so alkebeltulan fere..g la lunch sama heee,,wiyah dah lama x ke s.alam..rindu nak mkn ABC sec 2 la ;-D

Wiyah said...

aida : aahh..i ingat lg masa g umah u dulu, anan bawak g beli nasi kukus tu, mmg sedap sgt murah jer kan kat sana..RM 4 kot kalo x silap i!...u dtg kuantan,, i bawak u plak yer mkan sini!.. lg 1 i x boleh lupa air horlick ais yang sedap gila tu..mmg angau la kalo dapat minum aor tu hehe

munna said...

sedapnya tgk nasi kukus tu..... nak cuba juga someday bila turun kuantan

Wiyah said...

sila kan singgah munna..rugi kalau tak rasa bila dah dtg kuantau tau..kalau ke kuantan wiyah bleh jadi pemandu pelancong!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...