To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Monday, October 3, 2011

Guava Deep in Peach @ Jambu Berperisa Epal

assalamualaikum wbt

hai everyone...hurm lama x menulis kot,,,balas sgt2 ape ke hal ntah...kalo dulu rajin bebenor skang access makin canggih mudah jadi  makin malas la plam...adehhh manusia2 kan ;-)..anyway thanks to mr suami for the Samsung Galaxy Tab...i like it..thank you very much next time dslr plak yer..semoga dimurahkan rezeki abang insyaAllah

pssst pssst ...pernah makan ni tak?? meh nak cite sket..

apa ni?? oke ni buah jambu batu berperisa epal yang sangat best..;-)

menurut apa yang wiyah tahu...buah ni berasal dari thailand,,kalau kat plastic dia tulis Guava Deep in Peach.. drp yg wiyah google buah jambu batu ni diproses dengan cara yang dikupas and diwarnakan seakan-akan warna buah epal hijau kan & diperisa dengan rasa asam boi...arsa buah ni masam, masin & manis2 cket..tak perlu susah2 nak cicah/ tabur ngan asam boi lagi..kerja mudah potong terus ngap jer..hehe

wiyah terkejut gak pegi shoping barg dapur hari ni..tgk2 kat bahagian buah,,eh eh ada buah ni la..dah lama tak makan..buah ni susah nak dapat, last wiyah makan time g cameron highland tahun lepas...mungkin buah ni dah makin glamour kot..dats y ada jual kat mana2 dah skang ni kan..hehe

ada gak yang tak suka makan buah ni coz maybe disebabkan pewarna dia kot...tapi kalo wiyah bab makan2 ni tolak batu ngan kayu jer..yang lain sume bedal !

buah jambu epal ni makin ceria..kalau dulu ada color hijau jer rasanya,,tapi skarang dah ada yang color merah..memang sebijik la macam buah epal kan!! ;-)

apa lagi..bila nampak tu tanpa fikir panjang wiyah terus jer sambar...4 biji utk RM 5.99,,agak murah la rasanya coz kalo dulu beli 2 biji RM5 itupun 1biji yang besar & 1 biji yang kecik cenoet heheh

Jemput makan semua...dari petang tadi asyik duk ngap buah ni jer coz mengidam baru2 ni tak dapat cari so skarang walaupun tak mengandung lagi...we all tetap penuhi hajat tu!


8 comments:

Mrs Azhar said...

sy pun ada beli jugk! dkt pasaraya LYC beserah! =)

Wiyah said...

yer btol..wiyah pon beli kat situ semlm...rupa2nya kita duk berdekatan la yer..ntah2 berselisih pon x kenal kan ;-)

Mrs Azhar said...

haha tu la kan. tp wani jarang g situ. sbb bhgn frozen dia sgt sgt sgt sejuk! kalau masuk, bila balik rumah rasa mcm nak demam!

eMMe said...

hye wiyah, saya doakan kamu dpt baby, n doakan saya jugak...last week, saya gi makan jambu epal ni kat hentian tapah, hurm..manisnye...tapi beli yg potong2 tu la...nak beli sebiji tu byk sgt, skadar utk rasa je...

Wiyah said...

wani :btol la mmg sejuk sgt dlm tu kan..pekerja dia siap pakai baju tebal bulu2 lagi,,1mggu sekali jer g situ beli sayur coz sayur dia fresh & harga pon not bad la..barang2 lain x berkenan sgt ;-)

Wiyah said...

emme : aah bes kan rasa dia..mcm di perap ngan asam boi jer! wiyah pon sama beli yang dah siap potong gak coz just nak rasa bukan nak mkn sampai kenyang...hehe,,kita sama2 berdoa gar kita dapat baby macam wani nanti..insyaAllah kita teruskan usaha & berdoa! amin ;-)

So Shy Lady said...

first time tahu.... dh kcur liur ;D

Wiyah said...

so shy lady : nanti kalau terjumpa try beli coz sgt la sedap rasanya...nyum2 esok nak g beli lagi la ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...