To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Tuesday, October 4, 2011

Pernah makan Mangga Cukanan???

assalamualaikum...

hai bloggers...apa aktiviti hari ni? hurm wiyah masih lagi berada di kuantan meguruskan proses edaran questionnaire utk kajian akhir wiyah nanti,,alang2 buat kerja biar sampai habis kan..so terpaksalah ponteng kelas petang ni & hari khamis...bukan pe kalau boleh kerja kita tak nak di pass kan pada org lain, biar kita buat sendiri..itu kan tanggungjawab kita :-)

ok la membebel plak yer..wiyah nak stori pasal buah mangga cukanan yang wiyah beli dekat segamat masa otw blik kuantan mggu lepas.. u all pernah dengar or makan tak buah mangga nie?? hurm wiyah dengar nama pon tak pernah..apatah lagi nak merasa kan..so bila tokei tu recommend kan buah mangga ni, wiyah macam tergoda jer dengan kata2 dia...katanya bau buah ni wangi & rasanya isinya keras serta manis mcm madu!! wow bleh percaya ke cakap dia..nak tau btol ke tak kena la beli kan heheh

mangga cukanan...bentuk fizikal sama gak macam buah mangga yang lain,,masa wiyah snap pikcer ni buah mangga ni dah agak masak (dah 3 hari duk dlm peti) tp texture dia masih keras...harganya RM6/kg & wiyah just  beli 2 biji bila timbang ngam2 jer 1kg pandai kan wiyah ....hukhuk bluwekkk ko wiyah!

tanggapan pertama mmg tokei kedai tu ckp btol la..mmg buah mangga ni bau agak wangi & manis2..itu blom makan lagi just bau yer ngehngeh...then bila di kupas,,,wah mmg btol la statement tokei tu & terus ngap wahhhhh sgt2 la juicy mangga ni...rasanya sgt la manis & isi dia masih keras even dah agak masak... 

 texture isinya masih keras kan..walaupon buah dah masak sgt,,hurm ada lg 1 biji malam ni lps dinner bleh ngap lagi..

hari selasa wiyah singgah kat pasaraya Eng Hong Balok..mmg ada buah ni jugak,,harganya lg murah just RM 3.99/kg...so wiyah beli lagi tp bukan utk wiyah,,belikan utk mak & ayah bila wiyah cite pasal mangga ni...mak ayah wiyah pon ckp tak pernah dgr jugak..may be pernah makan tapi tak tau nama sebenar nama mangga ni kan ! yang nyata isi buah mangga ni mmg best sgt,,tak rugi beli mmg puas hati sgt..haha promote eng hong plak!

hah best kan nampak...juicy jer,, hurm apa lagi kalo ternampak kat mana2 tu beli jer coz mmg sgt bes,,may be tgh musim mangga ni kot skarang ni...so sementara masih bermusim sila la dpatkannya  ;-) wiyah mmg suka makan buah2...

11 comments:

Puan Nad said...

shedappppppppppppnyer... kena g cari neh. i like mango n orange

Sinar Cahaya said...
This comment has been removed by the author.
Sinar Cahaya said...

salam kenal.

saya,pemegang #95, datang mengomen di blog wiyah:

"sliur nyeeeeerrrr mangga ni.."....huhu

nurryama said...

saya hantu buah nih tau...mmg selalu ade stok dlm peti...saya suka mkn bhgn biji..nyum2.....hehehe

Wiyah said...

puan nad : mmg harus kena cari coz mmg sgt sedap slurrrppp ..anyway tq for droping by kat sini ;-)

Wiyah said...

sinar cahaya: thanks for drop & mengomen kat sini ;-)...cepat2 pergi beli buah mangga ni hehhe

Wiyah said...

nurryama: setuju2..kalo wiyah wajib ada stok bvuah dlm peti xkisah buah apa yg penting fresh..dkt bhg biji tu manis kan..anyway tq for drop here..

chinta... said...

kak wiyah...kecur air liur chinta...kalau jumpa kat mana2 harus chinta beli nih..nmpak manis n sedap je...nak ckit...;)

Wiyah said...

Chinta:mmg manis sgt & juicy tau,wiyah recommend plak kat chinta hehe

eMMe said...

pelik mangga ni, tak penah tgk pun..ni tgk gambar pun, dah buat kite gulp! kecurrrr dibuatnye, hehehehee....

Wiyah said...

emme: btol tu..mula2 wiyah ingatkan wiyah jer yg jakun tak pernah dgr, tp mak ayah wiyah pon tak pernah dgr gak lag..nama baru kot hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...