To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, October 6, 2011

Roti Sosej & Slice Cheese

salam hari khamis malam jumaat semua ;-)....apa ce hari ni..ok kah or tak ok kah??? kehkeh malam ni wiyah sikit rajin nak menulis coz dah kenyang & xperlu masak...just tapau dari pasar malam kat umah mak wiyah hari ni...huhu since dah lama tak pergi apa lagi mcm2 la wiyah rembat..antaranya nasi lemak ikan tongkol 2, rojak ayam special 2, ayam goreng 2, bingka ubi kayu 1 & air soya panas...wah2 membeli tak ingat dunia,,last2 makan nasi lemak & aym goreng jer..yg lain2 tu tak pasti bleh habiskan ke tak..uwaaaa sumenya makanan yg high colestrol ;-(

oke2 back to de story...wiyah nak share menu minum petang semalm, since ada sosej+ cheese dalam peti..puas duk pikir nak buat apa..last2 teringat pernah tgk roti sosej ni tp tak pasti kat blog sape..sori yer kalau tuan empunya menu ni terbaca...serius wiyah tak ingat,,buat ni pun agak2 yang wiyah ingat jer..huhu

fresh from my kuali..masih berasap masa wiyah potong...cheese mencair & mengalir slurrrp best ;-)

Roti Sosej & Slice Cheese
( menu menambah lemak..sori pada yg sdg berdiet )

Bahan-bahan yg diperlukan ( utk 2 0rg makan )

4 keping roti sandwich ( gardenia)  ~ digelek hingga agak nipis
4 batang sosej ( ramli) ~ direbus or digoreng sekejap
4 keping Slice cheese ( Craft)
1biji telur & serbuk roti


caranya :

- letakkan slice cheese kat atas roti & letakkan sosej  di atas slice cheese tadi ( paham tak ayat wiyah ni..;-)
- gulungkan semua bahan & gamkan dengan telur

- panaskan minyak & celup gulungan roti tadi ke dalam telur
- kemudian ratakan celupan tadi dengan serbuk roti
- goreng dengan api yang sederhana 


p/s: hidangkan semasa masih panas coz cheese sedang mencair & apabila sejuk cheese akan membeku dan muak bila kita makan..alternative boleh makan roti ni dgn sos cili macam wiyah yang sume bende nak cicah ngan sos cili...

SELAMAT MENCUBA & MENAMBAH LEMAK ...hehe

9 comments:

So Shy Lady said...

serbuk roti tu wiyah buat sndiri ke r bli yg siap?

mcmn nk buat ek?

lovelywa said...

aduh sedapnyee roti sosej nih..bleh cuba nnti..anyway salam ziarah..

Novelgurl said...

sedapnya ! kecur air liur huhu,..tnhkss t nk try wt hehe

Wiyah said...

So shy lsdy:wiyah beli serbuk yg dah siap.slalu ada jual kat supermarket or kedai bakery.nk wat tak reti la hehe,kalo xsilap dia tulis bread crumb kot

Wiyah said...

Lovelywa: hurm sedap &mudah nk sediakan,anyway thanks yer coz sudi singgah kat pondok buruk wiush ni.hehe

Wiyah said...

Novelgurl:aah mmg best,nak2 kalo time lapar mmg kejap jer abis.fyi hobi woysh afalah makan,hahs

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

Anonymous said...

mengapa tidak:)

cik beLLanan said...

looks yummy ! boleh try ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...