To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, October 16, 2011

Hujan & Bubur Nasi Goreng Kampung SAJI

assalamualaikum wbt

hurm ini semlm punya cerita...disebb kan sumenye malas nak ke dapur walaupu semuanya kelaparan,,kul 1 plan nk g drive tru kat McD parit raja..alih2 orang yang tukang plan tertido la plak disebabkan hari hujan...tunggu bangun tak bangun sampai la kul 4,,huhu

so utk lunch semalam kami just makan bubur nasi perisa nasi goreng kampung SAJI yang sangat simple ni...itu jer perasa yang ada kat dapur,,,hurm sebat aje la janji ada rasa kan,,simple life is sweet ;-D

ini cawan yer bukan mangkuk ...cawan pertama bubur nasi perasa nasi goreng kampung SAJI

paham2 la kan bila hujan jer perut mula la menggeletar mintak di isi itu dan ini..mula la rasa nk makan macam2 yg karut marut hehe...disbbkan sangat malas & perut sgt lapar wiyah just masak nasi bubur dengan menggunakan api yang sgt kecil kat dapur sambil wat keje coz mata nak lelap pon tak leh nak lelap...sbb tak banyak guna tenaga buat bubur nasi ni  just campak2 jer..kahkah


lepas 1/2 jam makan...uishh rasa lapar lagi!! so wiyah makan lg 1 cawan bubur nasi perasa nasi goreng kampung SAJI ni ditambahkan plak ngan blackpepper yang dirembat dr McD..tiap kali pergi mesti rembat hahah,,bukan curi yer coz kita bayar utk gov tax & bagai so kita ada hak kan...btul ckp wiyah??

meh wiyah share resepi bubur nasi yang simple tp sedap ni :

Bahan-bahannya:

- 1/2 cawan beras 
- 1/2 batang carrot dicincang dadu
- 2 biji bawang merah
- 1 paket perencah nasi goreng kampung SAJI

Caranya:

1. masakkan beras tadi sampai jadi " nasi dah menjadi bubur'...hehe
2. selepas dah btol2 hancur beras tadi masukkan semua bahan2 yang lain,,perasakan SESEDAP RASA
3. siap boleh dihidangkan ngan ikan bilis, bawang goreng, daun bawang jika suka

Jemput Makan Bubur Nasi Perasa Nasi Goreng Kampung SAJI semua....totally wiyah makan 2 1/2 cawan bubur nasi semalam,,,gullllp bila dah kenyang siap2 g jenjalan tgk wayang..release tension la katakan..tension la sgt!! padahallll....tuhan saje yang tahu  ;-D

4 comments:

chinta... said...

yumyum....sedap tui walaupun nmpak simple kan..nak ckit...;)

eMMe said...

wiyah, ni fes time dgr bubur nasi perasa nasi goreng kampung SAJI, mmg ade di pasaraya ke? perencah nasi goreng ke, bubur nasi segera tu? hehehee....i ni lambat..bukan lembap tau, hahaha...

Wiyah said...

chinta: aah mmg btol disbbkan perut lapar + hujan + malas mmg terasa sedap la walaau makan apa pon kan..;-)

Wiyah said...

emme: perencah nasi goreng sebenarnya emme di putarbelitkan jadi bahan tambahan dalam bubur ni coz kat umah bujang ni mmg stock dapur ala kadar jer kan...so tangkap muat jer,,tp serius sedap coz ada rasa ikan bilis & pedas2 cket...bila terdesak apa pon jadi kan ahakks..;-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...