To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Sunday, October 16, 2011

Nasi Lemak Bujang Di Pagi Ahad

assalamualaikum...wbt

salam hari ahad & salam berweekend semua...huhu lama tak online disbbkn oleh broadband buat hal,,apa kes kat parit raja ni signal celcom tak brape ok plak..kalo dpt pon haish mesti putus2..skit hati btol la haiii ini pon pinjam yg housemate punya sementara  dia tdo dek kerana kekenyangan makan nasi lemak pagi ni...mana taknya slalunya hari2 lain we ol sama skali tak pernah breakfast pon..huhu

kawan2 semua breakfast apa hari ni??? 


wiyah masak nasi lemak untuk hari ahad yg membosankan di batu pahat ni..slalunya hari minggu ada kat kuantan tp dis week malas nak balik coz perlu siapkan assignment yg bertimbun2...kalau balik kuantan mmg confirm tak sentuh langsung la kan...hurm banyak lagi ni ntah bila  la nak siap!

hurm disebb kan semlm wiyah g tengok wayang cite "Real Steel" yang sangat best & hebat gila...tiba2 kot bangun pagi kul 10am [pagi la sgt kan] cuci muka terus masak nasi lemak utk breakfast kami [ walaupon kul 11.30am baru siap utk  makan]..santan & timun wiyah dah siap beli kat carefour b4 tayangan..punya la teringin nak makan sanggup letak dlm bag coz semlm kan hari tanpa plastik so bawaklah santan & timun tu kehulu kehilir ;-)

nasi lemak yang siap terhidang kul 11.30 pagi..pikcer taken by cik moon TQ yer

ntah knp sehari dua ni tekak ni terbau2 daun pandan dalam nasi lemak & pelik juga tapi tak nak yang dibeli coz teringin nak makan yg buat sendiri,,hurm apakah maksudnya semua ni???? cik P belum datang lagi, dah lewat 1 minggu..apakah..apakah??haish cepat sgt mcm tak logik jer..baru jer 2bln berlalu..kuasa tuhan sape yg tahu kan??? ;-)

nak resepi ke??? rasanya nasi lemak ni biasa2 jer just wiyah tambahkan flavour pandan + daun pandan lebih drp biasa pada NASI & wiyah tambahkan gula melaka kat dalam KUAH bagi rasa manis2 ckit...nak bagi wangi daun pandan kan! housemate terkejut..eh kenapa nasi color hijau?? tersipu2 malu wiyah nak jawab kahkah

Sila ambil bau jer yer coz dah selamat ngap ...hurm ntah bila la lagi nak buat lagi,,

k daaa...pssst psst wat aktiviti apa hr ni? hehe busy body kan ;-D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...