To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Thursday, July 28, 2011

Tom Yam Ketam

assalamualaikum...wbt

hurm,,,,sgt penat hari ni..sampai merah2 muka kepabnasan kat lab! huhu..apa2 pun stil enjoy ngan proffesion skang ni..tiap2 hari adalah sgt seronok,,hak hak over ko wiyah!!

n3 tertunggak & n3 b4 tggu maghrib actually..tgk tv sambil on9 & makan eggless kek batik coklat yang buat petang semalam...insyaAllah nanti wiyah spare resepinya yer...saje je nak masukkkan n3 ni,,just nak update hahaha,,ketam masak tom yam yang wiyah masak last sunday,,nak dekat 1mggu br nak update..dah bau masam pon! ;-)


actually dah banyak minggu wiyah cari ketam tapi asyik takder je..yang ada pon x fresh so of course la reject kan!! last2 hr ahad lps dah siap beli barang basah semua..terjumpa la plak ketam neh,,akibatnya peti jadi penuh ngan barang basah & terpaksa kena masak terus utk lunch time tu jugak....nak tak nak masak la jugak ,,plan asal nak masak lain tp jadi lain la plak...

tom yam ni masam mcm biasa jer...just bahan utama jer wiyah tukar,,,mesti korang sume dah tau kan!! heheh...segan plak wiyah nak tulis kat sini!

style wiyah wat tom yam bleh refer kat SINI

just wat n3 ni utk share idea...selain drp ayam,udang  & sotong ketam jugak sedap utk buat tom yam tau!! wiyah pon pernah buat tom yam ikan siakap...serius mmg sedap! tp kena lebihkan serai & masam coz tak nak bg hanyir sangat ...itu jer heheh

Jom...selamat menjamu selera!..kalo bulan puasa..tgk apa pun sure terliur nya kan...hurm kalo bln puasa tom yam antara menu favorite coz nak bg selera..masam2 kan!! yummmy ;-) 

5 comments:

C.I.N.T.A said...

sedapnyer!

chinta... said...

mmmm...chinta dah meleleh air liur....sape nak tanggungjawab ni wahai wiyah sayang..

Wiyah said...

CINTA & chinta: eh ni org yang sama ke??? heheh confude plak,,,,nak makan tom yam ketam..meh la jemput dtg ktn wiyah buat!! heehe...edap sgt!! yummy..

chinta... said...

owah...x sama cuma sama2 dalam geng berada dalam geng TTC...chinta dah follow wiyah tau...cepat la poskan tomyam ketam tuh.....

Wiyah said...

pin pin...tom yam delivery!! hehe...jemput dtg kuantan,,,insyaAllah wiyah masakkan nanti...we r d same journey to be a mommy!! bykkan berdoa & usaha...semoga kita dpt mencapai impian itu...insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...