To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Saturday, July 30, 2011

Roti Jala Istimewa Untuk Ayahanda !!!

assalamualaikum wbt...

salam berhujung minggu di akhir bulan sha'ban...lg 2 hari kita akan menynambut bulan ramadhan!! bersyukur padaNYA kerana masih diberi kesempatan utk mengimarahkan bulan ramahan & insyaAllah akan meraikan serta memeriahkan di bulan syawal nanti...misi hari ni wiyah nak tunaikan sume hasrat ayah wiyah...wiyah mmg sensitif kalo mak ayah sakit & req apa2 ,,,walau usah macamana pon insyaAllah wiyah akan cuba tunaikan & buat yg terbaik...

- ayah nak makan buah limau bali...alhamdulillah wiyah dah jumpa hari ni & dah beli pon,,lps asar nanti kita makan yer ;-)


pikcer ihsan dr en. google

- ayah nak makan roti jala...alhamdulillah juga wiyah dah siap buat & akan balik umah ayah lepas asar nanti


hopefully ayah wiyah..happy & berselera makan hari ni

wiyah amik resepi kat my resepi ,,resepi dia sng coz just gunakn cawan utk sukatan,,,wiyah mls nk timbang2..mls nk ambik & kena simpan dlm almar semula...take time tu!! ;-)

dah lama berniat nk wat roti jala ni...since beli botol muncung tiga..dah dkt sebln!! alhamdulillah hari dpt di realisasikan dgn jaya nya...disamping ayah wiyah mengidam nk mkn roti jla + kari ayam!...kakak wiyah dah merata cari & jumpa 3 ketul tp x serasi ngan selera plak....hurm 4 ur info ayah wiyah tgh x sihat sekarang ni,,,naik ruam mcm demam campak bengkak & sebgal2 1 badan.....

Roti Jala + kari ayam khas untuk ayah

Roti jala + kari ayam + sambal ikan bilis [khas utk mak coz mak wiyah x makan ayam & daging]

Alhamdulillah hr ni anakanda akan tunaikan impian ayahanda yer...semoga ayah cepat sembuh & dapat menyambut puasa serta menjalankan ibadah tahun ni dgn kesihatan yang baik...
next time wiyah share resepi roti jala ni + kari ayam & cara nak menjala yer...hari tak sempat nk tulis panjang! time is limited...mlm ni ada BBQ dgn jiran2 wiyah lagi so need to short cut la... ;-)

2 comments:

ZWAN SABRI said...

Zwan x penah makan roti jala yang warna warni camtuu.. tetiba rasa lapaq nak makan roti jala pulak.. hUHU

MySuaraBlog: Happy Birthday Mama

Wiyah said...

hehe...pernah tertengok ada blogger buat tp x ingat sape,,thats y try coz menarik...nanti mintak mama buatkan ;-),,,req from mama's besday hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...