To All My Friend, Lovely & Silent Readers

To All My Friend, Lovely & Silent Readers

Mohon maaf kiranya wiyah a.k.a Tuan Rumah tiada kunjungan balas/backlink /follow ke blog kalian, ini kerana disebabkan oleh ketiadaan link blog tuan/puan utk wiyah follow kalian. Jutaan maaf juga jika jarang ber'blogwalking' ke blog kalian (busy tahap cipan). In sha Allah jika ada kesempatan waktu wiyah akan ke singgah ke blog kalian..Peace No War!!

Followers

Imamku Hingga ke Hembusan Nafas yang Terakhir

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Follow by Email

"Some Love Stories...Live Forever"

Friday, July 15, 2011

Comot Muffin ~ My 1st Banana Muffin !!

Bismillahirrahmanirrahim

wahhhh agak lama dah wiyah tak bersiaran....hurm tak tau la mood nak menulis agak malas la lately neh!!! may be sbb busy dgn macam2 urusal hal ofis, TKP,keje,notes la bla bla...haip apa la wiyah ni kan,,duk enterframe prob kat sini plak hihi,,xder la bkn prob pon actually just a daily routine

oke..hari ni wiyah nak action cket..haha,,pssst psst wiyah dah pandai wat muffin yang comot...;-) yea 1st try tapi sgt confident buat muffin utk birthday ayah wiyah...tak menahan bajet macam org dah expert jer!! haha tp dapat anugerah dr anak buah...kek yang comot tapi rasa dia boleh tahan...tak muak & tak manis sangat!!...haha masuk bakul tolak sendiri..

nak tengok muffin wiyah??? hehe sat lagi yer..;-)
.
.
.
.
.
jeng jeng...hish malunya nk tunjuk!!
tp serius pengalaman yang sangat bermakna..insyaAllah lepas ni akan berusaha lebih lagi ;-)

muffin pisang & pisang coklat...1st try best ever ;-)

muffin pisang yang terlebih naik...lebih dr cup la plak ;-)

muffin original pisang...bau wangi & rangup!! hehe...perasan

resepinya refer kat blog kak izzah la yer..sogan den nk share,,resepi comot nie ;-)
wiyah belajar  muffin ni kat blog Izzah Muffin Lover  , banyak info & ilmu yang berguna wiyah belajar kat sini..teknik nak bancuh, nk adun, nak bakar...sht2 berterima kasih coz wiyah still new in cake/muffin..beginner oven user!!  b4 dis just pandai beli kat kedai kek je..itu & ini tp skarang alhamdulillah seru nak belajar buat kueh dah sampai...since en.suami pon ada hadiah kan oven for our wedding annivesary yg ke-4 hari tu,,so dengan rasminya wiyah rasmi  buat kek pisang ni!...1st menu for dis oven..


p/s: skang ni...tiap2 minggu pergi kedai bakery,,nak beli itu & ini,,alhamdulillah en.suami bagi support so nak beli apa pun suami akan ckp yes...siap tolong suggest beli itu & ini..yang ni best & yg ni sesuai...wowww i love u 1000x la abang...hehe

4 comments:

umi's cup cake said...

Ok la muffin wiyah tu untuk first timer...practise make perfect...

Wiyah said...

thanks..tapi kek along comel2 je,,nampak sedap plak tu! hehe,,bahan nak wat kek pon tak berapa nak kenal lagi,,duk tanya2 ngan tokei kedai itu & ini..inyaAllah next time cuba lg,,hopefully menjadi!

eKa said...

wa...terliur eka tgkkk.cedap...yg atas muffin tu kuaci ke apa ye :)

Wiyah said...

hahha,,malu malu muffin comot!! aah kuaci labu yg putih tu rasanya..ada jual yg dah siap kupas kat kedai kek,,senang keje!! jom eka kita belajar wat kek plak...ngehngeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...